Mama care POATE pentru copilul ei!

Noi, oamenii, nu am fost conceputi sa fim multitasking, dar ne-am adaptat la societatea moderna si la toate provocarile din viata de familie. O mama este cu mult mai mult decat o “femeie multitasking”, pentru ca fie ca vrea, fie ca nu vrea, va deveni peste noapte un super-erou.

O proaspata mamica va invata rapid sa-si acceseze super-puterile si sa devina disponibila 24 de ore din 24 de ore pentru bebelusul ei. Este incredibil cum reuseste o mama sa uite de propriile nevoi si sa se dedice cu trup si suflet fiintelor iubite, pentru ca ea a exclus din vocabularul ei cuvantul “Nu pot” sau “Ma ocup mai tarziu la bebelus”.

O mama stie tot felul de trucuri magice despre cum sa-i puna termometrul in fundulet bebelusului si acesta sa nu planga sau cum sa-l stearga la nas in timp ce il imbraca in timp record si iese din casa cu el, pentru a face plimbarea de seara, inainte ca acesta sa-si ia toate jucariile din dulap. Sau daca nu stie… le invata.

Mama are super-puterea de a inventa cele mai frumoase povesti pentru copilul ei, apoi, pret de cateva clipe, sa opreasca timpul doar pentru a se delecta cu somnul dulce al “odorului” ei.

S-ar putea descrie oare trairea unei mame atunci cand isi priveste pruncul cum respira sau cand alearga spre ea cu bratele deschise? O super-mama stie ca important nu este ca cel mic “sa manance tot din farfurie” sau sa fie “un exemplu de cumintenie”, ci important este sa fie lasat sa se bucure si sa descopere mediul inconjurator.

Ceea ce este cu adevarat uimitor la mame este faptul ca acestea nu isi mai apartin. Ele se ofera zi de zi copiilor lor si vor continua sa-si exprime disponibilitatea pana in ultima clipa a vietii lor.

Nu afirm ca mamele sunt fiinte perfecte sau ar trebui sa fie. Nu au cum. Multe fac greseli si este normal sa le faca, pentru ca rolul acesta este cel mai greu si cel mai important dintre toate rolurile pe care le joaca oamenii.

Unele mame reusesc sa fie disponibile cu succes pentru toti copiii. Altele, in schimb, nu au intotdeauna resurse emotionale pentru cei mici, dar asta nu inseamna ca nu sunt super-mame.

Multe au angoase, depresii, complexe, temeri, dar tocmai pentru ca se lupta cu atat de multe stari, emotii, tensiuni si provocari au devenit super-eroi.

Sunt multe zile in care super-mamele se simt coplesite de tot si de toate, se vad mici, neinsemnate, neputincioase, vulnerabile in fata unei societatii agresive. “Cum isi vor apara puii?”

De regula, super-mamele isi fac cele mai multe griji: “Oare sunt o mama buna?”, “ Oare ii imbratisez destul?”, “ Oare le ofer ceea ce au nevoie?, “Oare ii invat lucruri pentru viata?”, “Oare stiu ei cat de mult ii iubesc?”. Da, mamele sunt extraordinare, dar ele nu prea constientizeaza ce lucruri grozave fac.

Personal mi-as dori mult ca lumea in care traim sa fie condusa de mame, pentru ele au invatat cum sa se puna in slujba fiintelor iubite. Stiti care este secretul din adevarata super-putere a unei mame devotate? Iubirea neconditionata.

Si tu esti o super-mamica si as vrea sa stii ca echipa Itsy Bitsy te aplauda! Esti eroul nostru, draga mamica!

Autor: Magda Campeanu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s