Mai putin de jumatate dintre romani iau zilnic micul dejun

Doar 43% dintre romani obisnuiesc sa ia zilnic micul dejun, arata un studiu realizat in cadrul unei campanii pentru promovarea acestei mese.

La studiu au participat 800 de persoane cu varsta cuprinsa intre 16 si 64 de ani, dintre care 25% servesc micul dejun mai mar de o data pe saptamana, iar acestea sunt in mod special tinerii intre 19 si 24 de ani.

Cele mai constiinciose in privinta micului dejun sunt persoanele de peste 55 de ani si cele cu studii superioare, mai arata studiul.

In opinia majoritatii romanilor, un mic dejun ideal e alcatuit din lapte, fructe si legume, dar si din alte produse lactate si cereale. Totusi, in ciuda acestei descrieri, obiceiurile alimentare ale romanilor sunt diferite. Astfel, trei persoane din zece, majoritatea barbati, prefera un mic dejun consistent, cu produse din carne, oua si branza, iar sase romani din zece, majoritatea femei, aleg o masa de dimineata mai usoara si variata, care cuprinde iaurt, lapte si cereale, sandwichuri, oua sau branza.

Potrivit nutritionistilor, un mic dejun echilibrat ar trebui sa contina produse pe baza de cereale integrale (biscuiti, paine, cereale), pentru a furniza energie; lapte, iaurt sau branza pentru aportul de calciu, fructe pentru continutul de vitamine si minerale, la care se adauga ceai sau suc de fructe, pentru aportul hidric.

Medicii nutritionisti mai spun ca, pentru a avea o alimentatie echilibrata, niciodata nu trebuie sa renuntam la micul dejun, deoarece acesta asigura 20-25% din necesarul energetic recomandat si e necesar activitatii fizice si randamentului intelectual, mai ales pentru prima parte a zilei.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s