Mai exista raie?

Cand a fost ultima oara cand ti-ai facut griji de raie? Scabia inca exista si iata cum o poti depista si trata.

Cand mai vedem pe cineva ca se scarpina, il intrebam in gluma daca nu cumva are raie. Dar aceasta afectiune este inca o realitate. In aceasta editie a emisiunii Traieste Sanatos cu Simona, Dr. Carmen Cretu, medic primar parazitologie si boli tropicale, ne spune cum sa ne ferim de scabie si cum sa o tratam daca deja ne confruntam cu aceasta boala.

In primul rand, mare grija, intrucat raia se ia foarte usor si apare in cateva zile. Se poate lua de la asternuturi nespalate, din hoteluri sau in tabere, de la haine murdare etc.

Cei care iau aceasta boala vor vedea niste eruptii pe piele, care provoaca mancarime si care se intensifica noaptea. Scabia poate sa apara intre degete, la mana, la umar, la cot, in spatele genunchilor, in zonele axiale si inghinale.

Cum se stabileste diagnosticul si cum ne tratam? Afla acum.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador, sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s