Luna pentru viata 2016

In perioada 1-31 martie 2016, in Romania si Republica Moldova va avea loc Luna pentru viata, avand ca punct culminant Marsul pentru viata.

Cu tema acestui an fiind Pentru viata, pentru femeie, pentru familie, Luna pentru viata urmareste sa aduca in constiinta tuturor trei motive principale:

  • pentru viata: demnitatea fiecarui om inca de la conceptie;
  • pentru femeie: femeia in criza de sarcina trebuie sprijinita de comunitate;
  • pentru familie: importanta familiei in cresterea copilului.

Astfel, se subliniaza ca mediul firesc in care binele copilului si binele femeii se realizeaza este familia si ca un copil nascut in afara familiei nu exclude realizarea unei familii, ci este un pas inspre ea. Mesajul pe care campania urmareste sa il transmita este ca binele femeii insarcinate nu este opus binelui copilului pe care il poarta, ci ele sunt complementare.

Pentru constientizarea acestor fapte, pe 26 martie 2016, va avea loc si Marsul pentru viata, un eveniment apolitic si neconfesional, dar deschis participarii tuturor confesiunilor religioase si formatiunilor politice. Marsul pentru viata va fi organizat in mai multe orase din Romania si din Republica Moldova. Poti verifica unde se va tine evenimentul, pe site-ul Marsul pentru viata. (Incepand cu 1 martie, pe site vor fi accesibile si informatii de la organizatorii locali.)

In localitatile unde nu se reuseste organizarea marsului, pot avea loc manifestari pro-viata, in Luna pentru viata. Prin astfel de manifestari, isi pot arata solidaritatea si romanii din diaspora.

Romania este a doua tara din lume, in ceea ce priveste marimea raportului avorturi/ populatie existenta. In prezent, in tara noastra se fac circa 220 de avorturi pe zi, doar in spitalele de stat. (La aceasta suma s-ar mai adauga si avorturile din clinicile private, dar nu sunt raportate, intrucat nu exista o prevedere legala in acest sens.) In Romania, revin, in medie, trei avorturi in viata unei femei, pe cand in tarile occidentale, o femeie face, in medie, cel mult un avort. De asemenea, rata avorturilor raportate la nasteri este cea mai mare din Europa, la noi in tara.

Evenimentele pro-viata din luna martie nu inseamna condamnarea celor care au facut avort, ci o mana intinsa celor care au nevoie de ajutor. Aceste manifestatii nu urmaresc interzicerea avortului, ci promovarea si sustinerea vietii.

In plus, se doresc:

  • crearea posibilitatii legale ca femeia insarcinata, care nu poate creste copilul, sa il incredinteze spre adoptie imediat dupa nastere;
  • acordarea unei indemnizatii pentru femeia insarcinata, care sa o sprijine in acoperirea nevoilor speciale care apar in perioada sarcinii.

 


Un comentariu la „Luna pentru viata 2016”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s