LIVRESQ – solutie romaneasca de eLearning, pusa la dispozitie gratuit profesorilor

Criza cu care ne confruntam a aratat o slabiciune veche a sistemului educational – adaptarea incompleta a procesului de predare la utilizarea instrumentelor digitale.

Ascendia si Edu Apps incep un parteneriat strategic prin care isi unesc fortele pentru a oferi impreuna sprijinul necesar profesorilor din Romania pentru digitalizarea procesului de predare.

Ministerului Educatiei si Cercetarii recomanda, ca solutie pentru continuarea predarii in online, inregistrarea gratuita a scolilor pe platforma ClasaViitorului.ro, dezvoltata de Edu Apps, solutie pusa la dispozitia oricarei institutii educationale de catre Edu Apps de ani de zile. Aceasta faciliteaza accesul la licentele oferite gratuit pentru educatie de catre gigantii tehnologici Google si Microsoft.

Ascendia este de astazi alaturi de aceste nume prin LIVRESQ, solutie pe care o pune la dispozitie in mod gratuit profesorilor din Romania.

LIVRESQ este un editor de resurse educationale in format digital. Acesta faciliteaza crearea de lectii interactive, ce contin texte, galerii de poze, animatii, audio, video, quiz-uri si alte elemente, fara a fi necesare cunostinte de programare.

Lectiile rezultate din LIVRESQ pot fi descarcate pentru a fi folosite offline sau pot fi partajate pe internet foarte usor prin Biblioteca LIVRESQ, copiii putand avea acces la ele de pe orice tip de dispozitiv smart (telefon, tableta, PC). De asemenea, pachetele de lectii sunt compatibile cu solutiile de tip Learning Management System, respectand SCORM, standardul consacrat in eLearning la nivel international.

„Suntem incantati ca Ascendia, una dintre cele mai importante companii ce dezvolta solutii de eLearning din Romania, a venit catre noi si putem astfel, impreuna, sa oferim o solutie eLearning completa cadrelor didactice. Practic, pachetul de solutii oferit gratuit de Edu Apps, prin ClasaViitorului.ro, acum este intregit cu LIVRESQ, o unealta indispensabila pentru digitalizarea lectiilor”, declara Stefan Apateanu, CEO Edu Apps.

Ca urmare a feedback-ului foarte bun primit de la comunitatea profesorala, LIVRESQ este recomandat de Ministerul Educatiei si Cercetarii sa faca parte din solutiile de eLearning pentru care se fac oficial instruiri online pentru cadrele didactice din Romania.

“Consideram ca este de datoria noastra sa ajutam cadrele didactice din Romania sa creeze continut educational de calitate, folosind unelte de calitate. ClasaViitorului.ro este o solutie care ofera acces la astfel de unelte si LIVRESQ este singura solutie romaneasca de constructie de cursuri eLearning si resurse digitale interactive care satisface rigorile internationale in ceea ce priveste editoarele de materiale educationale in format digital. Este un parteneriat firesc, menit sa sustina invatamantul romanesc.”, declara Cosmin Malureanu, CEO Ascendia.

Toti profesorii care au conturi de email inregistrate prin intermediul ClasaViitorului.ro pot crea un cont in LIVRESQ si beneficiaza de o licenta de folosire gratuita de 1 an, cu posibilitate de prelungire in fiecare an. Cadrele didactice ce nu sunt inca in sistemul precizat pot aplica pentru licenta gratuita LIVRESQ folosind formularul disponibil la sectiunea “Academic” a portalului sau pot cere reprezentantilor scolii inscrierea in ClasaViitorului.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s