Lidl a donat 5 motociclete catre SMURD

Cu ajutorul clientilor sai, Lidl a donat 5 motociclete de interventie urbana catre SMURD, in urma campaniei „Doneaza pentru cei care Salveaza!”

In perioada noiembrie 2014 – mai 2015, timp de 6 luni, clientii si angajatii Lidl din toata tara au donat pentru a sustine cauza SMURD. In urma campaniei „Doneaza pentru cei care Salveaza!”, fondurile stranse au atins pragul de 100.000 de euro. La aceasta suma, Lidl a mai adaugat inca 50.000 de euro, astfel incat SMURD sa poata achizitiona 5 motociclete de interventie urbana, complet dotate, inclusiv cu echipamente medicale. Totodata, au fost cumparate si 23 de echipamente speciale de protectie, pentru personalul SMURD care va folosi motocicletele.

Se estimeaza ca aceste 5 noi motociclete vor creste cu minimum 200% numarul de interventii SMURD.

Din octombrie 2011 si pana la inceputul lui 2015, au fost realizate 380 de interventii si au fost asistate 267 de persoana cu o singura motocicleta. Din luna ianuarie 2015, SMURD a achizitionat o noua motocicleta, iar pana in august, cele doua vehicule au facut posibila asistarea unui numar de 157 de solicitari.

20151007_113913Avantajul principal al motocicletelor este ca pot ajunge mult mai rapid decat o ambulanta la o interventie. In medie, o motocicleta ajunge cam in 3-5 minute, in timp ce unei ambulante ii ia in jur de 8 minute.

Existenta unei flote de motociclete SMURD va face posibila executarea de misiuni de interventie, cu plecare aproape instantanee la solicitari si cu costuri minime, avand in vedere consumul scazut de carburant.

Georgiana Tugearu - PR & CSR Manager Lidl RomaniaMultumim clientilor si angajatilor nostri din toata tara pentru solidaritatea de care au dat dovada, donand in beneficiul unei cauze atat de importante – sustinerea activitatii SMURD. Este o onoare pentru noi sa putem oferi sprijinul nostru celor care fac diferenta in situatii de urgenta. Cele 5 motociclete noi, achizitionate pentru SMURD prin donatia Lidl sunt dovada ca impreuna avem puterea de a schimba in bine viata comunitatii in care traim”, a declarat Georgiana Tugearu, PR & CSR Manager Lidl Romania.

Salutam actiunea de strangere de fonduri pe care Lidl a desfasurat-o in intreaga tara si multumim tuturor celor care s-au implicat in sustinerea bunei desfasurari a serviciilor de intervenţie rapida şi de inalta competenţa a echipajelor SMURD. Suma de 150.000 de euro ne ajuta la indeplinirea acestei nevoi de transport rapid pentru acordarea primului ajutor calificat, posibil cu ajutorul motocicletelor de interventie urbana, a declarat Dl. Dr. Raed Arafat.

Cele 5 noi motociclete sunt dotate cu toate echipamentele medicale necesare acordarii extrem de rapide a primului ajutor: defibrilator semi-automat, balon de resuscitare, trusa cu laringoscop, aspirator de secretii si geanta medicala de urgenta. De asemenea, acestea vor fi dotate si cu dispozitive de avertizare sonora si luminoasa, dar si cu sisteme speciale de comunicatie.

lidl


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s