Legatura dintre autism si marimea creierului

Copiii cu autism au creierul mai mare decat cei care nu sufera de aceasta afectiune, diferentele putand fi sesizate inca inainte de varsta de 2 ani, arata un studiu citat de Wall Street Journal.

Nu se stie daca autismul declanseaza aceasta dezvoltare diferita a creierului sau daca cresterea in volum a creierului duce la instalarea bolii.

Prezentul studiu realizat la Universitatea Carolina de Nord arata ca, la varsta de 2 ani, copiii care sufera de autism au creierul cu 10% mai mare decat ceilalti. In cadrul studiului a fost comparat volumul creierului in cazul a 59 de copii cu autism si 38 fara.

Cand copiii au implinit 4 sau 5 ani, s-a observat ca cei care aveau creierul marit la 2 ani il aveau mai mare decat media si la 2 sau 3 ani distanta, insa viteza de crestere nu a fost mai mare decat in cazul subiectilor sanatosi.

Se pare ca inceperea dezvoltarii accelerate a creierului se inregistreaza in jurul primei aniversari a copilului ce urmeaza a fi diagnosticat cu autism. Alte studii au aratat ca exista si un anumit tip de comportament asociat autismului, pe care medicul il poate observa inca de la varsta de 6 luni. In mod normal, autismul este descoperit la varsta de 3 ani.

Sursa: Ziare.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s