Lasa-ti copilul sa experimenteze

Constant, ne temem de ceea ce ar putea pati copiii nostri. Cautam tot felul de metode pentru a-i proteja si, in timp, nu le mai permitem sa experimenteze nimic. Este oare asta cea mai buna decizie? Afla din conferinta TED de mai jos.

Gever Tulley, fondatorul Tinkering School, vorbeste despre cinci lucruri periculoase pe care copiii ar trebui sa fie lasati sa le faca. Tinkering School este un proiect de vara, unde cei mici invata sa contruiasca diverse lucruri, folosind diverse unelte (considerate periculoase).

Lista prezentata de Tulley este doar un extras din cartea sa, „50 de lucruri periculoase”. In prezentarea sa, autorul sustine ca, daca ii tot ferim pe micuti de situatii posibil primejdioase, nu se va descurca asa de bine atunci cand se face mai mare.

Fie ca vrem, fie ca nu, copiii vor face lucruri periculoase – vor gasi o priza, o flacara, un ciocan etc. Iar daca nu are deja experienta acestor obiecte, atunci chiar se va rani. Ideea este ca, mai bine folosesc aceste lucruri cu parintii lor de fata, decat singuri.

Descopera mai jos care sunt cele cinci lucruri pe care ar trebui sa le experimenteze copilul tau, cu tine prin preajma, bineinteles.

[ted id=202 lang=ro]

Poti urmari prelegerea si aici.

sursa foto: Watchmojo.com

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s