La ce se gandesc bebelusii?

Te-ai intrebat vreodata ce ganduri are bebelusul tau? Oare cum functioneaza mintea unui nou-nascut sau a unui copil foarte mic? Descopera aici o ipoteza fascinanta, legata de gandurile bebelusilor.

In aceasta conferinta TED, psihologul Alison Gopnik prezinta proiectul sau, bazat pe modurile de a lua decizii si de a strange informatii, pe care bebelusii le aplica in timp ce se joaca.

Teoria ei despre gandurile bebelusilor este ca, spre deosebire de ceea ce credeau oamenii de stiinta in urma cu doar cateva decenii, copiii foarte mici nu sunt irationali, ci trec printr-un proces experimental.

Ei gandesc mult mai rapid si inteleg mult mai multe despre ceea ce ii inconjoara, decat am mai fi crezut noi pana acum. Perioada copilariei este partea din viata in care avem timp sa cunoastem si sa invatam. Ca adulti, folosim cunostintele dobandite de mici pentru a le pune in practica.

„Deci, cum e sa fii un bebelus? E ca atunci cand esti indragostit, in Paris, pentru prima data, dupa ce-ai baut trei cafele mari. Este un fel fantastic de a exista care, intr-adevar, tind sa te faca sa te trezesti plangand la trei dimineata”, spune Gopnik in acest Discurs antispalare pe creier.

Urmareste conferinta despre gandurile bebelusilor, cu subtitrare in limba romana, aici:

[ted id=1241 lang=ro]

sursa foto: Guardian.co.uk


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s