Jurnalul de sănătate

Remedii naturale care pun pe fugă răcelile de sezon la copii

Tuse, temperatură, dureri în gât, plânsete, respirație îngreunată, agitație și durere. Le știm pe toate, le-am trăit adesea, mai ales când copiii se reîntorc în colectivitate și aduc cu sine un noian de viroze, răceli și gripe. Misiunea părinților în a reda zâmbetul și pofta de joacă a copiilor pare pe cât de dificilă, pe atât de chinuitoare. Mai ales că nu-i ușor să alegi din mulțimea de medicamente, suplimente și dispozitive medicale existente pe piață, varianta cea mai potrivită pentru micuții noștri. Scenariul însă, nu trebuie să fie deloc așa. Dimpotrivă. Avem la îndemână soluții naturale sută la sută, care ajută organismul să fie puternic și plin de viață. Important este însă, să le cunoaștem și să le avem la îndemână.

Preparate ”minune” în lupta cu virusurile și bacteriile

Corpul nostru are nevoie de ajutor. De sprijin în a crește și a se dezvolta armonios. Astfel, este necesar să-i furnizăm elemente naturale, de calitate, care să-l fortifice și să pună opreliște în fața agenților patogeni. Avem nevoie, astfel, de preparate ”minune”, așa cum le spune profesor universitar dr. Cerasela Gîrd, preparate care duc către zona regnului vegetal. Soluții blânde cu organismul nostru, mai ales al celor mici, care au marele merit, pe de o parte de a se lupta cu afecțiunile comune sezonului rece, iar pe de altă parte, odată administrate, au capacitatea de a crește și de a întări sistemul imunitar.

Un organism deficitar din punct de vedere imunitar va fi asemenea unui magnet pentru nenumărate tipuri de patologii. Nu întâmplător, tot mai des ajungem să ne îndreptăm privirea către fitomedicamente, care pot atenua simptomatologia până la a o elimina complet. ”Încercăm să găsim formulele cele mai optime, caracterizate prin ușurința admnistrării și care vizează mai multe efecte terapeutice: reduc inflamația de la nivelul căilor respiratorii superioare, astfel că cei mici nu mai percep senzația involtuntară de a tuși, schimbă dispoziția copilului, stimulează imunitatea organismului, creează o barieră sigură și de durată împotriva virusilor și bacteriilor”, explică medicul Cerasela Gîrd, în cadrul întâlnirii avute cu Simona Bălănescu, la ”Jurnalul de sănătate”, susținut de Vedra International.

Simona Bălănescu și profesor universitar dr. Cerasela Gîrd

Siropurile din extracte vegetale, eficiente și sigure

Siropurile medicinale obținute din extracte vegetale reprezintă, adesea, varianta câștigătoare în lupta cu afecțiunile ce-i chinuie pe cei mici. Gustul plăcut, ușurința cu care sunt administrate fac din el un aliat de nădejde, mai ales când avem de-a face cu mici mofturoși, și așa iritați de efectele uneori cu adevărat chinuitoare, ale bolii. ”Aceste preparate sunt blânde cu organismul vulnerabil al copilului, au efecte terapeutice multiple, ca și cum extractul se deschide asemenea unui trandafir toamna, scoțând la iveală toate virtuțiile terapeutice, iar copilul începe să se simtă bine încă de la primele adminstrări”, spune specialistul.

Miere, propolis și nalbă

Unul dintre siropurile create exclusiv din plante, cu proprietăți minunate, indicat în dureri în gât, pentru ameliorarea iritației gâtului și la nivelul cavității orofaringiene este Maria Med. Mierea, un puternic imunistimulator, propolisul, un recunoscut antimicrobiamn și antiviral și nalba, extractul ”minune” pentru învelișul căilor respiratorii fac din acest dispozitiv medical un sirop fără efecte secundare, care nu interferează cu alimentația sau cu alte tratamente. Eficient atât în lupta cu boala, cât și cu un sistem imunitar slăbit.

Spray cu extract de salvie

Cât ai zice ”puf”, poți să rezolvi problema durerilor în gat, a iritațiilor la nivelul căilor respiratorii superioare și altfel: cu un spray, mai ales în cazul copiilor de 1 an, care se pot lăsa mai greu convinși să înghită siropelul din lingurița. E suficient ca cel mic să deschidă gura și tratamentul poate fi administrat, ca o adiere de vânt, abia simțită. Apripro Aqua Mango este unul dintre spray-urile ce conține compuși naturali, care inving boala încă de la prima administrare.

”Am făcut analize în laborator și am cuantificat compușii responsabili de efectul teraputic: avem extract de salvie, recunoscut pentru acțiunea antimicrobiană, propolis, un excelent antiviral și imunostimulator. Uleiul volatil de mentă are o aromă plăcută, crește tonusul copilului și îi oferă o stare de bine. Se crează astfel, o barieră imbatabilă pentru partea superioară a căilor respiratorii, nelăsând să mai pătrundă microbii. Iar pe de altă parte, aduce un plus de susținere sistemului imunitar”, ne explică profesorul universitar dr. Cerasela Gîrd.

Știm că sistemul imunitar este o rețea extrem de complexă, formată din sute de celule și proteine diferite, coordonate și interconectate. El devine funcțional încă de când copilul scoate primul scâncet și continuă să se dezvolte treptat-treptat, chiar cu ajutorul germenilor cu care intră în contact. Așa reușește, odată cu trecerea timpului, să recunoască și să neutralize substanțele nocive din mediu și să elimine bacteriile, virusurile, paraziții sau fungii care încearcă să atace organismul.

Alegem dispozitivul medical în funcție de mecanismul său de acțiune

Nu lăsăm organismul să se lupte singur. Concentrăm toate forțele necesare pentru a-l susține. Iar primul lucru de care trebuie să ne îngrijim pentru ca cei mici să aibă putere, să fie voioși și sănătoși este să ne asigurăm că alimentația lor este una echilibrată, bazată pe consumul de legume, fructe proaspete și plante medicinale. Ba mai mult, putem oferi copiilor produse de creștere a imunității. Ne dorim să sporim puterea celulelor care luptă cu factorii patogeni, tocmai de aceea, e bine să prevenim apariția bolilor”, ne sfătuiește dr. dermatolog pediatru Raluca Miulescu.

Simona Bălănescu și medicul pediatru Raluca Miulescu

Astfel, important in alegerea dispozitivului medical administrat este mecanismul de acțiune, care stă la baza produsului. „Regulatpro® Kids Regulatius este un bioconcentrat enzimatic ce acționează pe acest motor al celulei numit mitocondrie, îi dă putere, o face vigilentă și ajută copilul să fie sănătos. Este un concentrat unic de enzyme, fabricat din fructe, nuci și legume cultivate organic. Ceea ce-l face cu adevărat special este tocmai mecanismul de producere, ce provine dintr-o cascadă a fermentării, din nici mai mult, nici mai puțin de 15 fructe, legume si plante medicinale. Asocierea lor este de așa natură, încât crește spectaculos imunitatea copilului”, enumeră calitățile concentratului lichid medicul Raluca Miulescu.

Pe deasupra, este îmbogățit cu sirop de agave, poate fi administrat începând cu vârsta de 3 ani și este foarte important să-l folosim preventiv, dar și în momentele acute de boală, pentru a ajuta copiii să depășească stările de rău.
Așadar, remedii bune, asememenea unui pansament protector, sunt. Important este să le cunoaștem proprietățile miraculoase, să citim cu atenție informatiile de ambalaj și să le folosim cu încredere.

Pentru a fi bine, copiii nu au nevoie de multe lucruri. Atenția, grija și iubirea noastră sunt adesea suficiente. Grija în a le pune pe masă alimente bogate în vitamine, proaspete și naturale. Atenție la buna lor dezvoltare fizica, cognitivă și emoțională. Și iubire, cât să simtă că nimic pe lumea asta nu poate să le umbrească bucuria și lumina din priviri!

Află mai multe despre cum putem rămâne sănătoși urmărind discuțiile Simonei Bălănescu cu specialiștii invitați în podcastul Jurnalul de sănătate:


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s