Jocurile sunt principala preocupare a copiilor internauti

Un studiu citat de „Gandul” arata ca 80% dintre copiii din Europa acceseaza Internetul pentru jocuri video online.

Cercetarea a fost realizata de agentia britanica Dubit, iar la ea au participat 2.323 de copii cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani.

Potrivit rezultatelor studiului, doar 65% dintre copiii din Germania intra pe web pentru jocuri, comparativ cu 89% dintre copiii danezi.

Studiul mai arata ca cei mai multi copii joaca jocuri online gratuit, in timp ce 16% dintre ei platesc abonamente pentru a accesa jocurile preferate. E vorba, in special, de copiii din Marea Britanie. 

O treime dintre copiii europeni au declarat ca principalul motiv pentru care nu platesc pentru jocurile online este refuzul parintilor de a cheltui bani pe astfel de servicii.

In Romania, un studiu realizat la initiativa Salvati Copiii arata ca 70% dintre adolescenti si 54% dintre copii intra zilnic pe internet, in timp ce doar 55% dintre parinti il acceseaza.

De asemenea, potrivit cercetarii „Copiii si Internetul”, realizata anul trecut de Itsy Bitsy si Intuitext, 63,5% dintre copiii sub 14 ani petrec zilnic timp la calculator, iar aproximativ 59% dintre ei intra in fiecare zi pe internet.   


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s