Jocurile Copilariei: Flori, fete sau baieti cu Mamica urbana

Jocul perfect de socializare, in familie sau in grupurile de copii, este Flori, fete sau baieti, filme si cantareti. Mai tii minte regulile? Ti le poti aminti acum, cu Mamica urbana.

Iata un joc care nu presupune o competitie, ci este menit sa ii ajute pe jucatori sa descopere mai multe unii despre ceilalti – cui ii place de cine, care jucator o prefera pe Delia si cui ii place mai mult Smiley etc.

Si, desi este jucat mai ales in grupurile de copii, acest joc este si un exercitiu foarte bun pentru parinti cu copiii lor, pentru a crea legaturi mai stranse in familie.

Flori, fete sau baieti este si jocul preferat al bloggeritei Ana Nicolescu (pe care o stim sub pseudonimul de Mamica urbana). Mai jos, ne povesteste cum isi aduce aminte ea regulile si de ce sa il jucam.

Numar de jucatori: de la 4 in sus (cu cat mai multi, cu atat mai amuzant).

Ai nevoie de: buna dispozitie.

Cum se joaca:

Se face o numaratoare pentru a se alege doi jucatori. Acestia se vor retrage deoparte si, fara ca ceilalti sa ii auda, vor alege o cifra (de la 0 la 10). Cei doi se intorc la grup, iar ceilalti jucatori, pe rand, trebuie sa ghiceasca cifra.

Jucatorul care nimereste cifra corecta alege o categorie din flori, fete sau baieti, filme si cantareti. (Totusi, acesta este un moment bun sa precizez ca puteti juca si cu alte categorii – ce vreti voi.)

Cei doi jucatori alesi la inceput se indeparteaza din nou de grup. In secret, vor alege doua nume din categoria propusa. De exemplu, daca domeniul ales este „flori”, cei doi pot alege „trandafir” si „panseluta” – un jucator este „trandafir” si celalalt este „panseluta”. (De obicei, fiecare isi alege ce ii place mai mult.) Odata ce s-au hotarat, cei doi se intorc la grup.

Acestia il vor intreba pe jucatorul care a ales categoria ce prefera intre „trandafir” si „panseluta”, dar fara ca jucatorul sa isi dea seama ce floare si-a ales fiecare.

In functie de alegerea facuta, sa zicem „trandafir”, jucatorii isi schimba rolurile. Adica, jucatorul care a fost „trandafir” impreuna cu cel care a ghicit sunt cei care se vor indeparta de grup si care vor alege o noua cifra. Iar cel care a fost „panseluta” se alatura grupului.

Jocul continua astfel, prin alegerea unei alte cifre si apoi a unui alt domeniu, si asa mai departe.

„Va indemn pe toti sa jucati asta cu copiii vostri, sa redeveniti copii, sa scoateti copilul interior la joaca”, ne propune Mamica urbana. Asculta aici amintirea ei, legata de Flori, fete sau baieti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s