Jocul cu placinta pe fata

Am tot auzit de o jucarie foarte amuzanta, asa ca am vrut sa vedem daca putem sa o facem din materiale gasite prin casa. Iata cum.

Acum ceva vreme, se tot vorbea de un joc haios, numit Placinta pe Fata (Pie Face). Este un joc de risc, in care te poti trezi in orice secunda cu fata acoperita de frisca. Tot ce faci este sa invarti o maneta, care se poate activa la un numar intamplator de rotiri, asa ca nimeni nu stie cand sau cine va fi umplut de frisca. (Poti vedea mai jos un video in care un tata si fiul sau se distreaza pe cinste cu aceasta jucarie.)

Am cautat sa realizam un joc asemanator, folosind obiecte usor de gasit, si sa facem din toata activitatea (atat constructia jucariei, cat si jocul in sine) o experienta perfecta pentru o seara distractiva in familie.

Ai nevoie de:

  • o cutie goala de inghetata;
  • elastice de birou;
  • un creion;
  • o lingura de plastic;
  • o surubelnita (sau ceva ascutit, pentru a gauri cutia de plastic);
  • foarfece;
  • frisca (bineinteles);

Cum se construieste:

Leaga creionul de lingura de plastic, folosind elasticele, pentru a forma litera T.

Cu ajutorul surubelnitei, da doua gauri pe o parte si pe alta a cutiei de inchetata.

Fiecare capat al creionului trebuie sa treaca prin fiecare gaura.

Din capacul cutiei de inghetata, taie un cerc mare, cat sa incapa fata ta (pentru ca, daca tu incapi, cu siguranta va incapea si fata copilului tau). Decoreaza capacul cum vrei tu, apoi citeste regulile de mai jos.

01Cum se joaca:

In principiu, poti face ce reguli vrei tu pentru acest joc. Eu doar iti propun niste idei.

In primul rand, tine cont de faptul ca, in aceasta varianta a jucariei, lingura se va roti de la prima invartire, asa ca stim clar cand vom fi improscati cu frisca.

Inainte de a incepe, puen niste frisca pe lingura si desemneaza un arbitru (cel care va roti creionul) sau faceti cu randul (asa, toata lumea se poate distra).

Iata cateva idei de jocuri:

  • Alb, Negu, Nu si Da

Daca nu stii inca jocul lui Itsy si al lui Bitsy, ti-l spun acum. E foarte simplu. Arbitrul ii pune o serie de intrebari jucatorului. Jucatorul are voie sa raspunda cum vrea, dar nu are voie sa spuna cuvintele Alb, Negru, Nu si Da. Daca le spune, va fi acoperit de frisca si vine randul urmatorului jucator.

  • Spanzuratoarea

Clasicul joc in care trebuie sa ghicesti un cuvant format dintr-un anumit numar de litere. De aceasta data, stabiliti impreuna numarul de greseli permise (sa zicem, 5). Jucatorul stie prima litera si ultima litera ale cuvantului si numarul total de litere. Trebuie sa propuna litere si sa vada daca fac parte din cuvant. Daca o litera propusa de el nu face parte din cuvant, se pune ca o greseala. Dupa cinci greseli, va fi acoperit de frisca.

  • Jocul intrebarilor

Se propune o tema; sa zicem, animale. Arbitrul alege un animal, iar jucatorul trebuie sa ghiceasca animalul din 10 incercari. Daca, dupa 10 incercari, nu reuseste… stiti ce se intampla.

Sunt doar cateva propuneri de jocuri. Puteti sa va faceti propriile reguli.

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s