Jocul comunicarii relationale

Copiii si parintii lor sunt invitati de AmaneSer la o serie de ateliere interactive, pentru o mai buna comunicare in familie si cu cei de varsta lor. Primul modul se numeste „Invat sa am grija de relatiile mele”.

Invatam la scoala multe lucruri, insa nu invatam si cum sa comunicam pentru a avea relatii armonioase, pentru a depasi conflictele si dezamagirile, pentru a ne realiza visele. De aceea, Centrul de Dezvoltare Personala AmaneSer te invitaa sa ii acorzi copilului tau sansa de a invata de mic cum anume sa comunice pentru a-si putea construi o viata implinita, cu energie si creativitate.

CAND?

Pentru copii: duminica, 12 iunie 2016, intre orele 10:30-12:30.

Pentru parinti: marti, 14 iunie 2016, de la ora 18:30

Intalnirea cu parintii este optionala, dar necesara, pentru ca bunele obiceiuri de comunicare le putem pastra mult mai bine impreuna in familie.

PENTRU CINE?

Copii cu varsta intre 7 si 11 ani (in ciclul primar) si parintii lor. Grupul va fi format din maxim 6 copii.

CUM LE ESTE DE FOLOS COPIILOR ATELIERUL?

 • Vor afla cai pentru a depasi situatiile conflictuale astfel incat nu devina violenti, sa nu piarda din energie si stima de sine.
 • Vor invata sa diferentieze natura mesajelor primite in relatiile cu ceilalti si sa se protejeze de efectele toxice ale unor mesaje; astfel isi vor spori creativitatea si increderea in sine,
 • Vor avea oportunitatea sa puna in cuvinte ceea ce traieste si ceea ce simte, mai degraba decat sa izbucneasca, sa intre in conflicte sau sa dezvolte comportamente atipice / boli ca expresie a unor framantari interioare pe care nu ar fi stiut cum sa le exprime,
 • Vor exersa cum anume sa comunice pentru a putea construi si intretine relatii armonioase cu prietenii, colegii si adultii din viata lor.

Parintii vor primi la sfarsitul fiecarei intalniri descrierea instrumentelor deprinse la atelier, cu exemple si articole, si vor putea adresa intrebari concrete la intanirea cu parintii pentru a afla mai multe.

TEMELE ABORDATE:

 • mesajele pe care le transmitem si le primim si efectele acestora asupra vietii si creativitatii noastre;
 • descoperirea si exersarea mesajelor cadou si stimularea folosirii acestora de catre copii in relatiilor lor cu copiii si adultii;
 • identificarea mesajelor otrava, toxice si efectele lor devastatoare in viata de zi cu zi;
 • deprinderea unei modalitati de eliberare de mesaje otrava;
 • descoperirea instrumentului de comunicare confirmarea pentru a invata sa nu mai primeasca mesaje toxice;
 • diferentierea persoanei de comportamentul lui, evitarea etichetelor;
 • cunoasterea si punerea in practica a primei reguli de igiena relationala: „Vorbesc cu EU, evit sa vorbesc despre celalalt, in locul lui.”

Atelierul se va desfasura prin joc si exercitiu. Copiii se vor exprima si vor comunica prin joc de rol, desen, modelaj si lucru in echipa.

CU CINE?

Cati Calin este psiholog si trainer in comunicare relaţională la Centrul de dezvoltare personala AmaneSer. Este mama de 9 ani si are o experienta de 10 ani in cursuri si consultatii de comunicare relationala, ca moderator de grupuri de dezvoltare personala, programe de formare special concepute pentru copii, profesori, educatori, parinti si organizatii. Articole pe site-ul Itsy Bitsy aici.

UNDE SE DESFASOARA?

La sediul din str. Matei Basarab 104, bloc 72, sc. 3, et. 2, ap. 77, sector 3, Bucuresti (zona Piata Muncii).

DETALII SI INSCRIERI

Pentru informatii despre costul atelierelor si alte detalii, poti suna la numerele 0723.396.368 sau  021.327.54.45 sau poti trimite un e-mail pe adresa amaneser@amaneser.ro.

CE SPUN CEI CARE AU PARTICIPAT

Copil: „Mi-a placut cel mai mult pentru ca am invatat jucandu-ne. Cu totii am fost mai relaxati si am putut sa ne exprimam liberi.” B.S.

Parinte: „Imi place ca se exemplifica totul, emotiile pot fi aratate cu ajutorul obiectelor sau desenate. Sunt expuse si discutate cazuri concrete, se joaca, stabilesc relatii. Atelierul este foarte atractiv si folositor atat pentru copii, cat si pentru parinti. Imbunatateste relatie parinte-copil si copil-copil.” B.C.

Parinte: „Multumim foarte mult. Copilul meu deja aplica confirmarea si a invatat foarte multe de la tine. Multumim de ajutor.” H.O.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s