Joaca in aer liber previne depresia si anxietatea

Un om de stiinta sustine ca timpul limitat pe care il petrec copiii in aer liber, jucandu-se, poate fi responsabil pentru problemele psihice cu care se confrunta copiii si adolescentii in ziua de azi.Peter Gray, profesor la Colegiul din Boston, a publicat in studiul sau „Jurnalul de Joaca al Americanului” concluziile sale privind legatura dintre joaca in aer liber si problemele psihice, scrie Discovery News.

Analiza acestuia releva faptul ca incepand cu anul 1950, copiii petrec din ce in ce mai putin timp jucandu-se afara cu prietenii. In aceeasi perioada, cazurile de anxietate si depresie au crescut in randul copiilor si a adolescentilor.

Joaca in aer liber ii ajuta pe cei mici sa gaseasca un echilibru emotional cu ceilalti si dezvolta egalitarismul, care ii face pe copii sa inteleaga valoarea altora si ii impiedica sa dezvolte atitudini narcisiste.

Potrivit unui alt studiu, copiii sunt mult mai fericiti cand se joaca in aer liber, decat atunci cand se uita la televizor sau joaca jocuri video.

Sursa: Adevarul

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s