Indemnizatie de 400 de lei pentru mamele care revin mai repede la munca

Ministerul Muncii doreste sa stimuleze mamele pentru a reveni mai repede pe piata muncii prin acordarea unei indemnizatii de 400 de lei, a declarat astazi ministrul Muncii, Ioan-Nelu Botis, la incheierea sedintei de guvern.

In urma cu doar trei zile, Ministrul Muncii anunta ca perioada de acordare a indemnizatiei s-ar putea injumatati, de la doi la un an, incepand de anul viitor.

O alta varinata avansata de ministerul Muncii este incurajarea revenirii benevole la munca mai devreme de doi ani prin acordarea unei indemnizatii de 400 de lei, potrivit Realitatea.net.

„Doresc foarte mult sa sprijin intoarcerea pe piata muncii a mamelor si Ministerul Muncii a venit cu propunerea unei indemnizatii de 400 de lei pentru ca mamele sa revina mai rapid la locul de munca”, a spus ministrul, care a precizat ca se discuta inca termenul de care mamele vor beneficia de indeminzatie.

In functie de varianta care va fi aleasa, indemnizatia va putea fi acordata pentru intoarcerea mamei la locul de munca dupa 12, 16 sau 18 luni.

Propunerile facute de ministrul Botis urmeaza a fi luate in discutie de catre coalitie, iar in decembrie sa fie supuse dezbaterii Parlamentului.

„Propunerea Ministerului Muncii este aceea de a nu se reduce cuantumul indemnizatiei primite de mame, dar exista si opinii care vizeaza reducerea intervalului pe care se acorda. Ca atare, cuantumul va ramane intre 600 de lei si 4000 de lei, asa cum este astazi, si dorim sa avansam o reducere a perioadei, in functie de cele trei variante avansate, de 12, 16 si 18 luni si in functie de gradul de acceptabilitate al societatii si de aprobarea Parlamentului”, a subliniat ministrul Muncii.

„Daca proiectul va fi aprobat, acesta nu va afecta indemnizatiile aflate deja in plata”, a explicat ministrul Muncii, care a garantat acest aspect, deoarece un drept de plata o data stabilit, nu mai poate fi modificat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s