Inceput de stagiune la Gulliver

Sectia Papusi „Gulliver” a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” Galati incepe noua stagiune, in aceasta luna, cu o premiera!

Piesa „Vasilache, Marioara si invitatii” are loc duminica, 7 septembrie, la ora 10.30, in sala mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”.

VASILACHE, MARIOARA SI INVITATII este un spectacol traditional, care aduce bucuria reintalnirii cu doua personaje faimoase, reprezentative pentru teatrul de papusi romanesc. Vasilache si Marioara erau, odinioara, animate de trupele ce umblau prin tara in caravane, fie in timpul vacantelor de vara, fie pe la targuri si balciuri. Vasilache este un pacalici, ce se afla intr-o cearta permanenta cu nevasta sa si trezeste simpatia publicului prin inteligenta si pricepere.

Stagiunea va continua cu un program incarcat. Pe data de 12 septembrie, papusarii de la Gulliver sunt asteptati la Festivalul de Teatru pentru copii ASCHIUTA din Pitesti cu spectacolul „Pacala”. Apoi, la inceputul lunii octombrie, “Vasilache, Marioara si invitatii” va fi prezentat la Festivalul International de Teatru POVESTI din Alba Iulia si Festivalul International de Teatru pentru Publicul Tanar din Iasi.

De asemenea, acest spectacol va fi jucat si in Bucuresti, la jumatatea lunii noiembrie, in cadrul Festivalului „Bucurii pentru Copii. Spectacole de Colectie”, organizat de Teatrul Tandarica.

Un alt spectacol, de această data „Castelul din Carpati”, va ajunge in Turcia, la Festivalul International de Teatru pentru Papusi din Istanbul.

Marele eveniment al acestei stagiuni insa, va fi Festivalul International de Animatie „Gulliver”, ajuns la cea de-a XXII-a editie. Acesta se va desfasura in perioada 11-15 noiembrie si va cuprinde, pe langa concursul propriu-zis al teatrelor de papusi si animatie, spectacole in sectiunea OFF concurs, destinate publicului adult.

In tot acest timp, trupa de la Gulliver va incepe repetitiile pentru un spectacol de referinta – Mica Sirena.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s