O noua editie Mobile Kids!

Mercedes-Benz Romania, in parteneriat cu Organizatia Salvati Copiii, demareaza a treia editie a programului educational Mobile Kids, pentru informarea asupra sigurantei rutiere.

In perioada 17 noiembrie – 15 decembrie 2014, aproximativ 3.000 de copii din clasele pregatitoare si primare au participat la sesiuni active de informare pe tema sigurantei rutiere. Astfel, programul Mobile Kids a ajuns de aceasta data in peste 15 scoli din Bucuresti!

Suntem constienti ca, pe langa sistemele de siguranta implementate in autovehiculele noastre, este necesar sa contribuim, de asemenea, la formarea unei culturi a sigurantei si la responsabilizarea rutiera a micilor participanti la trafic. Tocmai de aceea, vom continua aceasta initiativa si in 2015 si speram sa participe un număr cât mai mare de scoli”, a declarat Gabriel Craciun, Corporate PR/Communications Mercedes-Benz Romania.

Dacă in alte state siguranta rutiera se studiazain scoli, in Romania, tara aflata pe primul loc la numarul de decese cauzate de accidentele rutiere, acesta este un subiect mai degraba ignorat. Impreuna cu Mercedes-Benz Romania, care a venit cu o abordare originala, de impact asupra copiilor, incercam sa educăm noua generatie in spiritul responsabilitatii fata de vietile lor si ale celor din jur”, spune Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv al Organizatiei Salvati Copiii Romania.

Scolile care doresc sa se inscrie in editiile din 2015 ale programului Mobile Kids pot face acest lucru contactand reprezentantul Organizatiei Salvati Copiii, Andreea Hagiu, la adresa de e-mail andreea.hagiu@salvaticopiii.ro.

In cadrul lectiilor sustinute in scoli, voluntarii Organizatiei Salvati Copiii le-au explicat celor mici regulile de circulatie si i-au invatat importanta abordarii unui comportament corect, de la o varsta frageda, ca pietoni si ca pasageri, in mijloacele de transport personal sau in comun. MOKI, mascota programului, a fost alaturi de copii si i-a stimulat sa participe activ pe parcursul lectiilor interactive, insufland o nota distractiva intregului proces.

Andi Moisescu, Presedintele Organizatiei Salvati Copiii, a fost alaturi de Mobile Kids si la aceasta editie, incurajandu-i pe cei mici sa urmeze exemplul lui MOKI si sa fie „eroi responsabili in trafic”. Totodata, binecunoscutul DJ si producător muzical, Adrian Sina, s-a alaturat programului, inspirand copiii sa urmeze oricand regulile de circulatie si relatandu-le celor mici despre experientele sale din copilarie, dar si despre cele traite ca parinte.

La sfarsitul fiecarei sesiuni, copiii au fost invitati sa completeze un test pentru a le fi verificate cunostintele proaspat dobandite, iar la final au fost premiati pentru activitatea lor.

Mercedes-Benz Romania a lansat anul trecut si o serie de lecţii online, prezentate de Andi Moisescu cu ajutorul lui MOKI. Lectiile sunt disponibile pe site-ul www.mercedes-benz.ro/MobileKids.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s