Incepe Festivalul International de Animatie Gulliver!

In perioada 18 – 23 mai, la Galati, va avea loc Festivalul International de Animatie Gulliver, ajuns la cea de-a XXIII-a editie.

Realizat de Teatrul Dramatic “Fani Tardini” – sectia Papusi “Gulliver”, in parteneriat cu Primaria Municipiului Galati si Consiliul Local Galati, festivalul propune 21 de spectacole pentru copii si pentru adulti, dar si ateliere de creatie si spectacole cu papusi, sustinute in spatii neconventionale.

Copiii se vor putea bucura de cele mai indragite povesti din literatura romana si universala, printre care se numara “Croitorasul cel viteaz”, “Povestea Seherezadei”, “Peter Pan”, “Scufita Rosie”, “Praslea cel voinic…la minte” sau “Sarea-n bucate”, montari ce apartin celor mai bune teatre de animatie din tara. Teatrul Gulliver intra in festival cu spectacolul “Mica Sirena”, spectacol a carui premiera a avut loc de curand si care a primit aprecierile publicului inca de la prima reprezentatie.

Tot pentru copii vor fi prezentate, in sectiunea internationala, spectacolul „Monstrul gunoaielor”, premiat la festivaluri din Vietnam, Ungaria si Indonesia, apartinand Teatrului de Umbre Cengiz Özek din Turcia si “Padurea de argint”, al Teatrului Municipal „Guguta” din Chisinau.

Pentru tineri si adulti, serile se anunta de neuitat. Surpriza festivalului o constituie intalnirea dintre Marcel Iures si Ion Creanga in spectacolul “Absolut!”, in regia lui Alexandru Dabija. Cei care vor veni sa vada spectacolulisi vor aminti, pentru o vreme, ca se poate vorbi despre lucruri mari si esentiale fara fasoane, cu umor si nepasare. De asemenea, la cererea publicului, revine Compania Passepartout “Dan Puric”, cu spectacolul “Necuvinte”, ce il are in distributie pe indragitul actor galatean, Adrian Nour. Un spectacol nonverbal,cu gesturi simple, priviri, momente de liniște, imagini care reușesc sa transmita mai mult decat o suta de cuvinte goale.

Noutatea din acest an o constituie activitatile din Gradina Publica, gandite pentru a oferi ocazia unui numar cat mai mare de spectatori sa se bucure de festival. Astfel, de marti pana vineri, incepand cu orele 18.00, iar sambata, de la ora 11.00, copiii sunt asteptati la ateliere de creatie si spectacole cu marionete, in zona centrala a Gradinii Publice.

In plus, cei interesati sa vada indeaproape un numar impresionant de marionete din patrimoniul de aur al Teatrului Ţandarica din Bucuresti pot vizita expozitia de scenografie “Tineretea fara batranete a marionetei”, din foaierul Teatrului Dramatic, pe toata durata festivalului.

Festivalul are un caracter competitiv, spectacolele din concurs fiind evaluate de un juriu compus din Dana Ionescu – critic de teatru, presedinte al juriului, Radu Dinulescu – regizor si Ilie Zanfir – membru al Comisiei de Cultura din cadrul Consiliului Local Galati.

Pretul biletelor va fi de 10 lei pentru copii si 12 lei pentru adulti, cu exceptia urmatoarelor spectacole:

– „Adunarea pasarilor” – 15 lei
– „Necuvinte” – 20 lei
– „Absolut!” – 40 lei

Biletele se pot cumpara de la casa de bilete a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, in zilele de joi si vineri, intre orele 10.00 – 13.00 si 17.00 – 19.00, precum si inainte de inceperea spectacolelor. Rezervari si informatii la numerele de telefon: 0236 412745, 0236 412330 sau 0733 97 99 94.

Pentru mai multe detalii, intra pe www.teatrul-gulliver.ro si pe pagina de Facebook.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s