Incep inscrierile la scoala

Ministerul Educatiei cere ca inscrierea copiilor in clasa I sa fie facuta, pe cat posibil, pana la data de 3 mai.

Startul inscrierilor va fi dat pe 3 martie, insa pana atunci fiecare scoala va afisa data la care incep inscrierile, numarul de clase disponibil, in conformitate cu planul de scolarizare, iar saptamanal, situatia inscrierilor.

Inspectoratele scolare judetene trebuie sa se asigure ca toate unitatile scolare, inclusiv liceele care au in structura clase I-IV, cunosc arondarea strazilor din fiecare localitate si vor transmite acestora obligatia inscrierii cu prioritate a copiilor care locuiesc in apropierea scolii si ulterior, in limita locurilor disponibile, a celorlalti solicitanti.

In plus, scolile vor raspunde in scris si in timp util tuturor solicitarilor de inscriere depuse de catre parinti si vor afisa, pana pe 7 mai, lista copiilor inscrisi in clasa I, precizeaza Ministerul Educatiei.

Potrivit legii, in clasa I se pot inscrie copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la data inceperii anului scolar, dar si cei care implinesc aceasta varsta pana la sfarsitul anului calendaristic, daca dezvoltarea lor psiho-somatica este corespunzatoare.

De asemenea, la cererea scrisa a parintilor, tutorilor sau sustinatorilor legali, inscrierea in clasa I a copiilor care implinesc varsta de 6 ani pana la data inceperii anului scolar, va fi amanata cu un an.

Data de 3 mai nu are insa caracter de termen limita, inscrierile fiind in continuare posibile, conform legislatiei in vigoare.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s