In septembrie, vino pe Strada Copiilor!

O noua editie a evenimentului Strada Copiilor le aduce micutilor din Capitala noi activitati culturale si educative!

Institutul de Management si Dezvoltare Durabila (IMDD), in parteneriat cu Biblioteca Centrala Universitara Carol I si Fundatia Universitara Carol I organizeaza in perioada 24 – 27 septembrie 2015 cea de-a patra editie Strada Copiilor, parte a festivalului cultural in aer liber, Strada de C’Arte. In acest an, festivalul se va desfasura in arealul statuii ecvestre a Regelui Carol I din fata Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I” din Bucuresti (Calea Victoriei nr 88, sector 1).

Strada Copiilor reuneste activitati destinate copiilor cu varste cuprinse intre 3 – 14 ani si adolescentilor, ateliere menite sa ii introduca pe cei mici in lumea artei si a educatiei non-formale, sa ii ajute sa isi dezvolte abilitatile.

A patra editie a evenimentului aduce o noua serie de ateliere de creatie, in care artisti cunoscuti precum Magda Pelmus, Mihai Zgondoiu, Ilina Schileru, curatoarea Roxana Gibescu sau coordonatoarele Asociatiei De-a Arhitectura – Corina Croitoru si Madalina Bold ii vor incuraja pe tinerii participanti sa dea frau liber imaginatiei. Pictura japoneza, arta traditionala si arta contemporana, Street Art, Pop Art sau De-a Arhitectura sunt atelierele artistice incluse in programul festivalului din acest an.

Alaturi de programul destinat celor mici, Institutul de Management si Dezvoltare Durabila organizeaza cea de-a sasea editie a dezbaterilor Educatie la firul ierbii. Dezbaterea va aduce impreuna reprezentanti ai mass media, ai organizatiilor neguvernamentale si companiilor. Tinerii vor fi incurajati sa isi exprime opiniile si sa fie cat mai activi in cadrul discutiei.

In continuarea eforturilor de implicare sociala, IMDD va organiza si anul acesta campania de strangere de carti Fiecare copil merita sa citeasca – Doneaza o carte!”. Toti participantii la Strada Copiilor si Strada de C’Arte sunt incurajati sa ofere in dar cel putin o carte in spatiul special amenajat, iar toate donatiile primite in timpul evenimentului vor merge catre organizatii si centre pentru copii.

Consulta programul evenimentului Strada Copiilor aici: http://www.imdd.ro/strada-copiilor-2015.

Strada Copiilor – editia a patra este un proiect cultural finantat in cadrul Programului cultural ESTI BUCURESTI de catre Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucuresti – ARCUB.

Parteneri: Biblioteca Centrala Universitara ”Carol I”, Fundatia Universitara ”Carol I”, Asociatia De-a Arhitectura.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s