Implantul dentar rapid: Pasi pentru inlocuirea dintilor lipsa

Implantul dentar rapid: Pasi pentru inlocuirea dintilor lipsa

Din diverse motive, de la accidente pana la patologii, poti ajunge sa ai nevoie sa inlocuiesti unul sau mai multi dinti lipsa. Intr-o astfel de situatie, oricine ar vrea sa termine cat mai repede si cu cat mai putina durere peste aceasta experienta. De aceea, la Traieste Sanatos cu Simona, am cautat mai multe informatii despre implantul dentar rapid. Iata ce am aflat.

Modernizarea tehnologiilor in stomatologie ne-a adus pana in punctul in care inlocuirea dintilor lipsa poate fi facuta in 24 de ore. Sunt lucrari care nu dor, dupa care nu trebuie sa astepti mult si care, intretinute corect, pot dura foarte multi ani.

Pasii spre implantul dentar rapid:

  • se face o sedinta de evaluare a starii de sanatate;
  • se ajunge la interventia pentru lucrarea provizorie – se ia o amprenta, iar a doua zi se insereaza lucrarea, pacientul fiind sedat;
  • lucrarea provizorie ramane timp de 4-6 luni, iar apoi este inlocuita cu o lucrare permanenta.

Pentru lucrarea provizorie, este bine sa tii cont de recomandarile medicului stomatolog, privind igiena si alimentatia. De exemplu, dupa inlocuirea dintilor lipsa cu o lucrare temporara, nu ai voie sa musti pe partea implantului. Iar lucrarea permanenta poate tine si pana la 10 ani, daca este ingrijita corespunzator.

Mai multe despre implantul dentar rapid ne spune dr. Mihai David, medic dentist, acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s