Idei de jocuri de toamna

Idei de jocuri de toamna

Doar pentru ca este mai frig afara, nu ar trebui sa ne ferecam in casa. Pentru ca cei mici au nevoie sa se joace si au nevoie sa iasa cat mai des afara, la aer curat, iata cateva idei de jocuri de toamna, potrivite chiar si in zilele cu temperaturi mai scazute.

„Lumea de afara este o ocazie de descoperire permanenta”, spune Cati Calin, trainer in Metoda Espere, referindu-se atat la copii, cat si la parintii lor.

Copilul are nevoie sa se joace afara!

Cu cat se apropie iarna mai mult, cu atat vedem parcurile si locurile de joaca din ce in ce mai parasite. Asta se intampla pentru ca parintilor le este frica sa nu raceasca cei mici, dar si pentru ca nici adultii nu prea mai au chef sa stea afara in frig.

Insa copilul tau nu numai ca are nevoie sa se joace afara, dar are nevoie si sa isi regleze organismul la noile temperaturi. De aceea, este important sa gasesti jocuri de toamna, care sa il provoace sa iasa in parc.

Si, cum conteaza foarte mult sa te simti si tu bine si sa interactionezi cu puiul tau, cauta activitati care sa va faca placere amandurora.

De exemplu, poti organiza o vanatoare de comori, in care sa adunati conuri de brad, ghinde, castane, frunze si crengute, pe care sa le folositi acasa intr-un proiect de bricolaj. Sau, daca ploua, incaltati-va si tu si copilul tau cu cizme de cauciuc si mergeti in parc sa sariti prin balti – este si asta o ocazie de a face miscare.

Afla si mai multe idei de jocuri de toamna, acum, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s