Hranitoare pentru pasari dintr-o cutie de suc

 

Te-ai intrebat vreodata ce mananca pasarile pe timpul iarnii? Pentru majoritatea pasarilor salbatice, sezonul rece e destul de dificil, pentru ca hrana e foarte greu de gasit. Ce-ar fi daca le-am da o mana de ajutor, construind hranitori din care zburatoarele sa-si poata lua mancarea de care au nevoie pe timpul iernii? Poti improviza o multime de hranitori originale pentru zburatoarele infometate, dar noi vrem sa-ti aratam astazi cum poti construi o hranitoare in forma de bufnita dintr-o cutie de suc.

Materiale necesare:

 • O cutie goala de suc (sau de lapte)
 • Vopsea (rezistenta la apa) si pensula
 • Foarfeca sau cutit
 • Patru capace de plastic (doua mai mici, doua mai mari)
 • Doi ochi mobili
 • Un bat de inghetata
 • Lipici sau aracet
 • Seminte pentru pasari
 1. Pentru inceput, picteaza toata cutia cu vopsea – de preferat emailata, pentru ca este rezistenta la apa (conteaza acest aspect, pentru ca vei amplasa hranitoarea afara).
 2. Dupa ce se usuca vopseaua, decupeaza cu cutitul sau cu foarfeca doua aripi pe partile laterale ale cutiei si o “burtica” in partea din fata.
 3. Lipeste cate un capac mai mic in interiorul capacelor mai mari, apoi lipeste ochisorii mobili si lipeste ochii astfel obtinuti de cutie, folosind aracetul.
 4. Fa-i bufnitei un cioc dreptunghiular din bucata de carton decupata din dreptul burtii. Lipeste-o sub ochi.
 5. Fa o mica taietura sub “burta” bufnitei si introdu capatul batului de inghetata – va servi ca bara de suport pentru pasarile care vor veni sa se hraneasca.
 6. Pune o mana de seminte (de floarea soarelui, canepa) in simpatica hranitoare realizata si lipeste-o de un perete exterior. Alege un loc destul de vizibil pentru pasari, dar suficient de retras de activitatile tale de zi cu zi, ca sa nu se sperie.

Suntem curiosi sa aflam cum ti-a iesit hranitoarea. Povesteste-ne in rubrica de comentarii de mai jos.

Sursa: www.redtedart.com


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s