Harry Potter si Talismanele Mortii: Partea 2 – nou record de incasari in seara premierei

Filmul „Harry Potter si Talismanele Mortii: Partea 2”, ultimul lungmetraj din franciza „Harry Potter”, a stabilit un nou record in box office-ul nord-american, devenind filmul cu cele mai mari incasari obtinute in seara premierei.Lungmetrajul, lansat miercuri in Europa si joi in Asia, a „debarcat” pe marile ecrane din America de Nord in seara de vineri. Cu incasari de 43,5 milioane de dolari obtinute in seara premierei, ultimul film din seria „Harry Potter” a spulberat pur si simplu precedentul record detinut de filmul „Saga Amurg: Eclipsa”, care a obtinut in 2010 incasari de 30 de milioane de dolari in prima seara de proiectii in Statele Unite si Canada.

Startul excelent al lungmetrajului „Harry Potter si Talismanele Mortii: Partea 2” reprezinta o buna premiza pentru doborarea de catre acest film a unui alt record, cel al incasarilor realizate in primul weekend dupa lansare. Detinatorul acestui record este cel mai recent film din seria „Batman”, intitulat „Cavalerul negru/ The Dark Knight”, care a obtinut in 2008 peste 158 de milioane de dolari in primul weekend de proiectii in cinematografele nord-americane.

„Harry Potter si Talismanele Mortii – Partea 2”, ultimul film al fenomenului mondial ce are la baza romanele lui J. K. Rowling, este si cel mai spectaculos de pana in prezent, oferind pentru prima oara spectatorilor o experienta cinematografica unica, datorata inaltei tehnologii 3D si IMAX 3D.

Cele sapte adaptari cinematografice ale romanelor lansate pana in prezent pe marile ecrane, incepand din 2001, alcatuiesc cea mai profitabila franciza din cinematografie, cu incasari totale de 6,4 miliarde de dolari in box office-ul mondial.

Sursa: Mediafax


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s