Happy Gluten Free 2019: singurul targ din Romania cu produse fara gluten

Ziua Mondiala a Bolii Celiace este marcata de Asociatia Romana pentru Intoleranta la Gluten (ARIG) printr-un targ dedicat exclusiv produselor fara gluten – Happy Gluten Free 2019, la World Trade Center, Bucuresti.

Targul se adreseaza atat comunitatii de celiaci din Romania, cat si persoanelor care au ales un stil de viata #glutenfree.

Asociatia Romana pentru Intoleranta la Gluten (ARIG) este singura asociatie nationala de pacienti cu boala celiaca acreditata de Asociatia Societatilor Europene de Celiachie (AOECS). ARIG ofera suport si reprezinta interesele tuturor persoanelor cu boala celiaca din Romania.

Eforturile ARIG se concentreaza in patru directii:

 • Legislativa (prin propunerea Legii Celiacului, aflata momentan in dezbatere la Camera Deputatilor);
 • Educatie si informare ( atat pentru medici, cat si pentru institutii, scoli si gradinite, in ceea ce priveste alimentatia fara gluten),
  Sustinerea comunitatii ( prin evenimente sociale, materiale informationale, cursuri si workshopuri);
 • Sustinerea mediului de business ( prin organizarea targului anual de produse fara gluten dar si prin certificarea produselor fara gluten produse in Romania).
Realizari ARIG

Printre proiectele initiate de ARIG se afla o serie de proiecte unice in Romania, cum ar fi: Ghidul Celiacului, Catalogul produselor fara gluten – ajuns la a III-a editie si Happy Gluten Free – singurul targ gluten free din Romania.

Targul Happy Gluten Free 2019 va avea loc in weekendul 18-19 mai la World Trade Center (langa Romexpo), Sala Plaza.

Targul si evenimentele conexe se vor desfasura in intervalul 10.00 – 18.00.

Targul Happy Gluten Free te asteapta cu 2 zile pline de evenimente si surprize pentru intreaga familie:
 • Expozitie cu vanzare si lansari de produse exclusiv gluten free;
 • Degustari de produse si show-uri de live cooking ;
 • Cadouri si surprize din partea expozantilor;
 • Muzica, joaca, teatru si ateliere vesele pentru copii;
 • Workshop-uri si conferinte medicale pe tema intolerantei la gluten ( in data de 18 mai );
 • Tombola cu premii  in valoare de peste 1000 Euro;
 • „Happy Gluten Free Hour ” – ora cu cele mai mari reduceri la produsele gluten free;
 • Muzica live in incinta festivalului.
Targul Happy Gluten Free va cuprinde 4 zone de interes:

Happy Expo – zona expozitionala va reuni peste 30 de producatori si comercianti de produse fara gluten din Romania si peste 1.000 de produse fara gluten adunate intr-un singur loc. Va fi locul perfect pentru cumparaturi gluten free si pentru interactiune cu principalii producatori, importatori, cofetarii si restaurante GF.

Happy Food Festival – zona cu mancare proaspata #gluten free unde vor avea loc demonstratii publice de gluten free live-cooking cu bloggeri culinari si chefi renumiti. Pentru prima data, persoanele care urmeaza o dieta gluten free vor putea manca diverse feluri de mancare si deserturi proaspete adunate in acelasi loc, pentru a ne simti bine impreuna la PRIMUL FESTIVAL GLUTEN FREE.

Happy Play – zona creativa gandita special pentru copiii de toate varstele. Copiii se vor bucura de o serie de evenimente atractive sustinute de parteneri veseli: piese de teatru, ateliere de creatie, ora de lectura. Personaje de poveste se vor juca cu cei mici, iar la final intreaga familie va face o poza la panoul Happy Family.

Happy Celiacs Day – in prima zi a Targului se va desfasura in sala New York, conferinta medicala cu tema: ”Afectiuni induse de gluten”. Vor conferentia sase medici, de specialitati diferite: gastroenterologie, neurologie, pediatrie, dermatologie, nutritie si alergologie. Conferinta va dura patru ore, cu sesiune de intrebari si raspunsuri la sfarsit.

SURPRIZA HAPPY GLUTEN FREE 2019! Happy Gluten Free intra in Guiness Book cu cea mai mare portie de paste gluten free

Cea mai mare portie de paste Gluten Free va fi gatita de Chef Foa si echipa sa. Toti cei prezenti la targ vor participa la Marea Degustare. Duminica, 19 mai, #luampranzulfaragluten impreuna.

Intrarea la targ si la conferinte se face pe baza de bilet. Membrii ARIG au intrarea gratuita.

Copiii au intrarea libera la toate activitatile din targ. Copiii sub 5 ani sunt asteptati insotiti de un adult pe toata durata activitatilor si atelierelor creative.

Mai multe detalii gasiti pe pagina evenimentului!  


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s