Hainutele cu snururi pot fi periculoase pentru copii

Potrivit unui raport publicat saptamana aceasta de Comisia Europeana, 1 din 10 articole de imbracaminte destinate copiilor incalca cerintele de siguranta din statele europene.

Raportul a fost realizat pe baza unei anchete realizate in perioada august 2008 – februarie 2010 de catre autoritatile din 11 state membre (Austria, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Estonia, Franta, Germania, Irlanda, Lituania, Olanda, Portugalia) in cadrul retelei ProSafe, reteaua de supraveghere a pietelor la nivel UE.

In cadrul anchetei au fost inspectati peste 4.600 de agenti comerciali, iar din cele 16.300 de articole de imbracaminte care au fost verificate, 2.188 nu au respectat una sau mai multe cerinte prevazute in standardele europene de siguranta.

Mai mult, aproape 70% din articolele de imbracaminte neconforme le-au reprezentat hainutele pentru sugari si copii mici.

Potrivit expertilor europeni, pentru a nu pune in pericol viata copiilor, hainele destinate lor trebuie verificate inainte de achizionare, tinand cont de cateva recomandari.

Astfel, hainele pentru copii de pana la sapte ani nu ar trebui sa aiba cordoane sau snururi in zona gatului; cordoanele sau sireturile din imbracamintea pentru copii sau adolescenti nu ar trebui sa depasească 7,5 centimetri; hainele pentru copii nu ar trebui sa aiba cordoane sau snururi cu capetele libere mai lungi de 140 mm (14 cm), in zona taliei; siretul de la pantofi, dupa ce a fost legat trebuie sa fie in totalitate in interiorul pantalonului; cordonul de la haina copilului nu trebuie sa atarne dupa ce a fost legat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s