Grupul Editorial Corint lansează colecția Corint pentru părinți

Corint pentru părinți este cea mai proaspătă colecție lansată de Grupul Editorial Corint, o colecție care abordează cele mai importante și mai actuale teme din domeniul parentajului.

Să crești un copil poate fi uneori o experiență copleșitoare. Gândite ca un sprijin în această aventură de-o viață, cărțile Corint pentru părinți abordează cele mai importante și mai actuale teme din domeniul parentingului. Reunite într-un format prietenos și profund empatic, studiile cuprinse în această colecție, semnate de specialiști recunoscuți, vin în întâmpinarea preocupărilor firești pe care societatea contemporană le aduce deopotrivă părinților și copiilor.
Să te crești pe tine, ca părinte, cu ajutorul lecturilor propuse în această colecție, va fi o misiune solicitantă și semnificativă, însă binele copilului tău va face să merite totul!

Colecția este atent coordonată de Adriana Mitu, psiholog, terapeut integrativ, trainer și instructor aware parenting acreditat internațional, speaker la conferinţe naționale ce au ca tematică parentajul și contributor în cadrul unor proiecte cu impact social, precum cadrul legislativ de normare a bullying-ului în România, alături de Asociatia Parintilor Isteti.

Frica și anxietatea copilului. Soluții practice pentru a-l ajuta să le depășească

Prefață semnată de Otilia Mantelers

De unde apar fricile copilului? De ce sunt unii copii mai anxioși decât alții? Sunt normale frica și anxietatea? Ce poți face tu, ca părinte, pentru a-ți ajuta copilul să depășească aceste dificultăți? Când trebuie consultat un specialist?
Cartea de față răspunde tuturor acestor întrebări, grație cercetărilor din domeniile psihologiei și neuroștiințelor. Îmbogățită cu numeroase exemple rezultate din experiența autoarei, cartea li se adresează părinților care doresc să înțeleagă mai bine anxietatea de care suferă copilul lor și le propune soluții concrete și realiste pentru a-l ajuta să treacă peste aceste obstacole.

Copii mai puternici decât bullyingul. Cum să crești un copil încrezător, echilibrat și puternic

Prefață semnată de Nadia Tătaru

Nu putem fi mereu alături de copii pentru a-i proteja atunci când își croiesc drumul în lume. Ceea ce putem face, însă, este să-i echipăm cu instrumentele de care au nevoie pentru a se putea integra fără probleme într-un colectiv.
Autoarea identifică modalități eficiente prin care familiile pot gestiona situațiile de bullying, inclusiv abordarea autorităților școlare, comunicarea cu părinții agresorului și sfaturi pentru combaterea cyberbullyingului.
Abordarea practică a psihoterapeutului Stella O’Malley va ajuta copilul, preadolescentul sau adolescentul să-și dezvolte inteligența emoțională și va constitui un sprijin pentru familiile angrenate într-un mediu social în rapidă schimbare, atât în online, cât și la școală.

Cum să nu-ți pierzi cumpătul. Ghid practic pentru a deveni un părinte (mai) calm – în curs de apariție (noiembrie)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s