Grija mare la ce spui pe Internet!

Multi dintre noi nu ne dam seama ce efecte pot produce vorbele noastre pe Internet, cu toate ca pot fi consecinte devastatoare.

„Marele succes al retelelor sociale a fost ca au dat o voce celor neauziti”, spune autorul Jon Ronson in urmatoarea conferinta TED. Oamenii care nu erau ascultati au realizat ca au o voce care este puternica si elocventa.

Cand se intampla o nedreptate in lume, prin mediul online, devine brusc mult mai usor sa clamezi acel eveniment, sa te unesti cu oameni care simt la fel ca tine. Pe Internet, grupurile strans unite au reusit chiar sa faca schimbari mari, intrucat, pe masura ce luau amploare, nu mai puteau fi ignorate de mass-media.

Pe de alta parte, acest spirit justitiar poate crea daune mari. In acelasi timp, dintr-o greseala mica, dintr-o gluma prost inteleasa, dintr-un moment de sinceritate, s-ar putea ca chiar tu sa ajungi tinta acestor grupuri, asa cum aflam si din exemplele prezentate in acest video.

„Twitter e practic un mecanism de confirmare reciproca. Ne inconjuram de oameni care gandesc ca noi, ne aprobam reciproc, ceea ce e un sentiment foarte placut. Daca cineva intervine, il dam la o parte. Stiti care este antonimul acestuui lucru? E democratia”, continua Jon Ronson.

Le recomand atat adultilor, cat si copiilor sa vizioneze discursul lui si sa invete din el. Pentru ca, desi mediul online poate fi un spatiu extraordinar pentru schimbul de idei, pe Internet, cuvintele iti pot fi rastalmacite foarte usor.

Vezi si:

[ted id=2302 lang=ro]

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s