Grau incoltit de Sfantul Andrei

De Sfantul Andrei, traditia ne indeamna sa punem grau la incoltit si sa avem grija de el pana la finalul anului. Se spune, in popor, ca vei avea un an nou bun si plin de bucurii atunci cand graul creste inalt si viguros.

Chiar daca nu ai timp astazi sa pregatesti toate materialele de care ai nevoie, noi te indemnam sa-ti rezervi cateva zeci de minute in orice alta zi pentru a pune grau la incolit impreuna cu cel mic. Va observa cu incantare evolutia graului si il va uimi rezultatul!

In plus, activitatea pe care ti-o propunem implica si cateva “exercitii” artistice, asa ca va veti distra si relaxa in timpul insamantarii graului.

Materiale necesare:

  • O mana de boabe de grau
  • Un ghiveci
  • Pamant de flori
  • Apa
  • Carioci/pensule si acuarele/ ochi mobili, sarma plusata, lipici

Pentru inceput, pune in ghiveci un strat subtire de pamant de flori, apoi un strat de seminte de grau si peste ele un nou strat subtire de pamant. Dupa ce ai plantat semintele, uda pamantul cu putina apa si tine minte sa uzi semintele in fiecare zi.

Inainte de a aseza ghiveciul pe pervaz, la lumina (si eventual deasupra unui calorifer), mai lasa-l putin pe masa pentru a-l decora. Aici il poti lasa pe cel mic sa se joace liber cu cariocile sau cu acuarelele, desenand sau pictand ghiveciul dupa bunul lui plac. De asemenea, ii poti da ghiveciului o infatisare “umana” lipindu-i doi ochisori mobili si un zambet din sarma plusata.

Cu un ghiveci asa frumos decorat, noi credem ca vei avea un grau inalt, verde si frumos, iar anul viitor va fi plin de bucurie in familie!

idee-grau

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s