Gradinarii au acum o biblioteca noua cu carti pentru copii si parinti

500 de copii si parintii lor din comuna Gradinari nu mai aveau de multa vreme acces la carti in biblioteca comunala. De aceea mare le-a fost bucuria cand au primit in dar sute de carti noi in campania Daruieste o lume de basm. In comuna se lucreaza de zor cu voluntari, care reamenajeaza salile din primarie pentru a face un adevarat centru educational pentru copiii comunei.

Leon Magdan, cunoscutul Profesor de joaca, este acum primarul comunei Gradinari si este deja pus pe treaba pentru a readuce cultura si educatia in comuna lui. Cu cartile primite in dar prin donatiile din campania Daruieste o lume de basm si cu implicarea parintilor din sat, el viseaza sa faca pentru copii un loc unde sa vina cu placere sa citeasca, sa urmareasca filme educative, sa primeasca educatie cu drag.

„Biblioteca 16 am facut-o cu multa incredere, caci stim ca fiecare carte adusa de noi va fi folosita cu grija de satenii din comuna Gradinari. Când simti atâta entuziasm si incredere in viitorul copiilor ai energie sa te implici si mai mult alaturi de oameni gospodari.” declara Raluca Chisu, fondatoarea Asociatiei KinetoBebe.

Ea a promis satenilor si evaluari de kinetoterapie pentru copii.

Cartile noi din aceasta biblioteca sociala de la Gradinari au fost primite in dar de la partenerii campaniei: 4Colours, Editura NEMI, Humanitas Junior, Editura NICULESCU, Editura Litera, Editura RAO.

Proiectul Daruieste o lume de basm este o initiativa lansata in decembrie 2018 de Asociatia Kineto Bebe si Asociatia EMOVERE, cu sustinerea Itsy Bitsy FM, 4 Colours si Opera Comica pentru Copii.

Exclusiv din donatii au fost create pana acum 16 biblioteci sociale la: Scoala de la Stefanestii de Jos, la sectia de pediatrie a Spitalului din Curtea de Arges, la Colegiului Gimnazial Basarab I si la singurul Club de Lectura din acest oras, la centrul Focus din Constanta, la Centrul Generatii coordonat de Fundatia Regala Margareta a Romaniei, la Hero After School Clinceni, la Casa Buna din Ferentari, la Boghesti Vrancea, la Institutul National pentru Sanatatea Mamei si Copilului din Bucuresti, la Spitalul de psihiatrie „Eftimie Diamandescu, iar acum in comuna Gradinari.

Fiecare carte in stare buna poate aduce bucurie unui copil care nu are acces la o biblioteca. De aceea de doi ani invitam copii, parinti, oameni generosi sa aleaga cartile care nu le mai sunt de folos si sa ni le aduca in centrele de colectare:

  • Centrul KinetoBebe Mosilor – Calea Mosilor nr. 158, Sector 2
  • Centrul KinetoBebe Nord – Intrarea Catedrei nr.2, Sector 1
  • Centrul KinetoBebe Sud – Soseaua Oltenitei nr. 87-99, Sector 4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s