Gibraltar Kidsonline – pentru un internet sigur pentru copii!

Compania Focus Advise a lansat recent Gibraltar Kidsonline, singurul sistem din Romania de filtrare a informatiilor neadecvate prezente pe internet, dedicat copiilor.
Serviciul Gibraltar Kidsonline se adreseaza parintilor constienti de pericolul pe care internetul il poate constitui pentru copiii lor si care vor sa previna orice actiunea care le poate afecta mintea si chiar siguranta fizica. Serviciul asigura un internet sigur pentru copii si are ca scop impiedicarea:

– Informatiei cu continut periculos: pornografie, violenta, droguri/etnobotanice, secte religioase, terorism, societati secrete, agresivitate (site-uri care promoveaza agresivitatea), informatii despre avort, pedofilie, site-uri care contin materiale pentru adulti, imagini care-i pot speria pe copii, jocuri de noroc, intalniri online, arme (site-uri care promoveaza sau se ocupa cu vanzarea de armament) si canibalism.

[imagethumb=”1560″ class=”imageLeft”] – Grooming – Agresorii online pun in pericol securitatea copiilor. Statisticile arata ca peste 75% dintre copiii cu varste cuprinse intre 6 si 17 ani folosesc deja internetul. 60% dintre ei sunt contactati prin intermediul internetului de pedofili si 40% raspund la aceste apeluri. In Romania, peste 90% dintre adolescenti utilizeaza internetul pentru socializare. Dintre acestia, 18% afirma ca transmit informatii personale pe internet catre alte persoane, iar 14% discuta cu necunoscuti. Cele mai folosite mijloace online de catre agresori sunt: retelele sociale, chat-urile, video chat-urile, webmail-u. 

Serviciul se afla pe www.abc.kidsonline.ro, iar abonamentul costa 90 lei / 6 luni.

Abonarea la acest serviciu se face accesand site-ul www.abc.kidsonline.ro. Vei primi pe adresa ta de mail un user si o parola ca care sa-ti controlezi contul. Serviciul este activat din primul moment in care te-ai abonat, ramane doar sa faci plata.

Cum functioneaza? Procesul incepe atunci cand copilul solicita un website prin tastarea numelui site-ului in browser-ul de internet (Internet Explorer, Firefox, Opera, Safari etc.). Prin abonarea la serviciul «Gibraltar Kidsonline», cererea copilului este directionata catre unul dintre serverele Kidsonline care o analizeaza. Daca ea contine continut periculos o respinge si raspunde printr-o pagina alternativa (un motor de cautare special pentru copii, care cauta intr-o lista de site-uri verificate manual, o solutie utila si prietenoasa in locul unui anunt banal, care-i spune copilului ca pagina ceruta este interzisa sau ca parintii i-au blocat accesul la ea). Dupa analiza (intarzierile sunt de sub 1 secunda) Kidsonline trimite continutul paginii eliminand informatie (text, poza, film), reclamele sau legaturile (link-uri) catre pagini cu potential periculos. Copilul primeste astfel o informatie curata!

[imagelink=”1561″] Avantajele serviciului:
– functioneaza pe calculatoare sau smartphone-uri, indiferent de sistemul de operare: MAC, Windows, Linux;
– nu tine cont de browser-ul cu care se conecteaza la internet;
– nu tin cont de locatia pe glob;
– functioneaza in limbile de circulatie internationala, plus romana, germana, maghiara;
– parintele verifica traficul copilului, prin contul lui de parinte care se afla la www.abc.kidsonline.ro, vazand in timp real ce a cautat copilul in motoarele de cautare, ce site-uri a accesat si mai ales ce informatie i-a fost blocata. Astfel, parintele poate sa intervina la timp, in cazul in care solicitarile copilului sunt neadecvate;
– prin prezenta icon-ului Kidsonline in coltul din stanga jos al ecranului, parintele poate sa controleze in orice moment daca copilul este conectat la serviciu, doar prin simpla trecere prin fata calculatorului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s