Ghid practic pentru parinti

Nu e usor sa fii parinte. Oricat de mult iti iubesti copilul si oricata bucurie iti aduce, uneori ajungi la limitele rabdarii, te epuizeaza si te suprasolicita atat emotional si mental, cat si fizic.

Stephen Briers, in cartea “Ghid practic pentru parinti”, aparuta la Editura Polirom, vine cu o abordare foarte interesanta. El sustine ca in momentele dificile in relatia cu copilul, nu parintele are nevoie de „supraputeri”, ci copilul, care trebuie invatat cum sa-si creasca autocontrolul.

Cartea isi propune sa te ajute sa-ti inveti copilul sa faca fata mai bine provocarilor vietii. Poate nu esti expert in inzestrarea cu puteri supranaturale, dar cu siguranta il poti invata pe copil tehnici, tactici si strategii care ii vor creste semnificativ capacitatea de autocontrol.

Este important de subliniat ca acesta este stil de parenting proactiv, si nu unul reactiv. Asta inseamna ca, in loc sa astepti sa se intample un comportament negativ si sa-i faci fata abia dupa aceea, il poti invata pe copil sa-si dezvolte aptitudini care vor contribui la reducerea probabilitatii ca astfel de comportamente negative sa se manifeste.

Niciuna dintre aceste “supraputeri” nu trebuie explicata copilului formal sau predata ca la scoala. E mai mult o lectie prin ii poti arata in permanenta cum sa le dezvolte cu grija, insa fara a atrage atentia explicit asupra lor.

Alaturandu-se autorilor care vor sa ne invete cum sa devenim parinti mai buni, Stephen Briers ne ajuta, prin cartea “Ghid practic pentru parinti”, aparuta la Editura Polirom, sa facem fata nenumaratelor provocari care apar odata cu cresterea copiilor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s