Fluturi martisoare din forme de briose

1 si 8 Martie sunt ocazii minunate de a-ti antrena talentele de artizan alaturi de cel mic, pregatind martisoare si daruri de oferit cu bucurie la inceput de primavara. Stim, insa, ca timpul iti este foarte pretios, de aceea iti aratam cum poti face, in mai putin de 10 minute, martisoare dragalase in forma de fluturasi.

Materiale necesare:

  • Doua forme de copt briose (pentru un martisor)
  • Sarma plusata
  • Lipici
  • Ac de siguranta
  • Ata de martisor

Formele de copt briose vor deveni, in cateva minute, aripile fluturelui-martisor. Trebuie doar sa le impaturesti urmarand cativa pasi simpli:

Desfa si intinde cu grija fiecare forma, apoi indoaie putin marginea primei forme (aproximativ un centimetru grosime). Foloseste prima indoitura ca model si continua sa impaturesti toata forma de copt briose, dupa modelul acordeonului. Procedeaza la fel si cu cealalta forma.

Indoaie formele impaturite pe jumatate, apoi lipeste-le una de cealalta si asteapta putin, cat sa se usuce lipiciul. Aripile sunt gata, dar mai ai ceva de facut inainte sa le deschizi.

Ia un fir de sarma plusata, da-l in doua si prinde-l de mijlocul aripilor. Rasuceste-l de cateva ori si indoaie capetele, in asa fel incat sa le dai forma de antene. Desfa acum cu grija aripile de hartie. Ai obtinut astfel un frumos fluture colorat, realizat din sarma plusata si forme de copt briose.

Ca sa-l transformi in martisor trebuie doar sa faci o fundita din ata de martisor si sa o prinzi de fluture cu acul de siguranta, infigandu-l in mijlocul sarmei plusate.

Simplu, nu?

O primavara minunata iti dorim!

Sursa: www.firstpalette.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s