Festivalul „George Enescu” pentru Copii, la Opera Comica pentru Copii

Festivalul „George Enescu” va avea anul acesta, in premiera, si un festival „in oglinda”, dedicat copiilor. E vorba de Festivalul George Enescu pentru Copii, care se va desfasura la Opera Comica pentru Copii in paralel cu marele festival international de muzica clasica, in perioada 31 august – 22 septembrie 2019.

Concertele din Festivalul Enescu vor fi prezentate de artistii Operei Comice pentru Copii la matineu, intr-o varianta condensata, cu o durata considerata ideala pentru a mentine atentia copiilor, de maxim 30 de minute, pastrand in acelasi timp elementele centrale ale pieselor.

La finalul fiecarei reprezentatii, concertele vor fi explicate pe larg intr-o sesiune educativa sustinuta de muzicienii Operei Comice pentru Copiii.

Astfel, copiii intre 3 si 12 ani vor putea intra si ei, alaturi de adulti, in lumea fascinanta a celui mai mare eveniment cultural international organizat de Romania.

Concertele din cadrul Festivalului George Enescu pentru Copii vor avea loc la sediul Opera Comice pentru Copii din Calea Giulesti nr. 16 in weekend-urile 31 august – 1 septembrie, 7-8 septembrie, 14-15 septembrie si 21-22 septembrie 2019. 

„Un lucru mai putin cunoscut este ca, in realitate, spectatorii nostri au varste cuprinse intre 3 si 93 de ani. Deseori se intampla sa vedem in sala familii cu trei generatii de reprezentanti. Festivalul <George Enescu> pentru Copii, chiar daca este dedicat copiilor, va deveni prilejul pentru cea mai interesanta conversatie despre muzica clasica intre generatii. Parintii sau bunicii care participa la festivalul mare vor putea sa repete experienta alaturi de cei mici si sa compare sentimente, emotii, trairi”, a declarat soprana Felicia Filip, directorul Operei Comice pentru Copii.

Editia din acest an a Festivalului International „George Enescu” propune o lume unita prin muzica, indiferent de origine, credinta, gen sau varsta. Astfel, festivalul dedicat copiilor completeaza seria proiectelor speciale menite sa apropie Festivalul Enescu de un public cat mai divers.

„Muzica clasica trebuie sa faca parte din lumea contemporana, asa cum o face muzica in general. Ne-am propus acest obiectiv ambitios de a <normaliza> consumul de muzica clasica, iar festivalul dedicat copiilor nu este altceva decat o astfel de normalizare. Festivalul expune copiii de la varste fragede la experienta unei festival de muzica clasica si, mai ales, sustine eforturile Operei Comice de a le forma gustul pentru muzica culta”, a declarat Mihai Constantinescu, directorul Festivalului international „George Enescu”.

 

Varsta recomandata pentru participarea la concertele din cadrul Festivalului George Enescu pentru Copii este de 3-12 ani. Biletele vor fi puse in vanzare incepand cu 1 mai 2019 pe Bilete.ro, la pretul de 25 de lei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s