Fericirea se invata din copilarie

Intr-o societate in care probleme emotionale ne pun piedici in diverse domenii ale vietii, intr-un mod mai mult sau mai putin evident, Fundatia Acorns, sub propriul brand de evenimente educationale, First7, organizeaza, in perioada 11 – 13 mai, Conferinta de educatie timpurie 2016: FERICIREA SE INVATA IN COPILARIE, un eveniment unic in Romania, dedicat educatiei timpurii si necesitatii abordarii acesteia sub toate aspectele.

Daca diplomele erau considerate, nu demult, o garantie a succesului in viata, realitatea ne-a dovedit, in timp, ca nu este suficient. Succesul profesional se afla, fara niciun dubiu, in stransa legatura cu echilibrul din toate sferele vietii, acesta fiind necesar, dar nu si suficient in evolutia oamenilor.

O noua dimensiune a formarii in viata cuprinde aspecte multiple si include abilitati cognitive, fizice, emotionale si sociale.

Starea de bine a copilului are un impact major in dobandirea succeselor academice, intrucat el nu le poate obtine daca nu este inzestrat cu instrumente si motivatie corecta pentru o viata activa in mediul educational si in afara acestuia.

In acest sens, o educatie eficienta nu neglijeaza niciun aspect al starii de bine, motiv pentru care dascalul insusi are nevoie de pregatire si de dezvoltare personala. El insusi trebuie sa fie fericit si educat pentru a pune bazele fericirii unei noi societati.

First 7 si-a propus sa schimbe viziunea din sistemul educational romanesc privind importanta starii de bine si a fericirii copilului in cadrul actului de invatare. Asa ca, le ofera parintilor 3 zile de conferinte si traininguri cu specialisti in educatie, care vor prezenta strategii diverse pentru obtinerea si mentinerea fericirii copilului, in perioada 11-13 mai.

Teme abordate: creativitatea, jocul in aer liber, dansul si miscarea, invatarea literelor prin intermediul miscarii, fericirea copilului si a educatorului, mindfulness, inteligente multiple.

Sunt invitati educatori si invatatori din sistemul de stat si din cel privat, psihologi, pedagogi, coordonatori responsabili cu intocmirea planificarilor pentru activitatile educationale, asistenti medicali din cresele de stat implicati in activitatile educationale ale copiilor pe care ii au in grija, supraveghetori si ingrijitori din cresele de stat si private, care interactioneaza si participa la activitatile copiilor.

Sesiunile vor fi sustinute de specialisti din Anglia, Olanda, Canada si Romania. Printre acestia: Ann McTavish trainer, consultant in educatie si scriitor; Shonette Bason-Wood unul dintre cei mai buni speakeri motivationali din Marea Britanie; Amy Burke, profesor si consultant in domeniul mindfullness, Andy Szekely, autor, specialist in Peak Performance si speaker motivational profesionist.

Pentru participare, intra pe site-ul First7.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s