Femeile care beau multa cafea prezinta un risc crescut de a nu ramane insarcinate

Femeile care beau mai mult de patru cesti de cafea pe zi prezinta un risc de 75% sa nu ramana insarcinate.

Aceasta este concluzia unui studiu realizat de oamenii de stiinta de la Scoala de Medicina din cadrul Universitatii Reno, din Nevada, Statele Unite ale Americii.

Desi se cunostea despre cafea ca reduce fertilitatea femeilor, cercetatorii nu au putut explica mecanismul prin care cofeina actioneaza asupra fertilitatii. Studiile anterioare au demonstrat ca femeile care beau mai mult de patru cesti de cafea pe zi prezinta un risc de 75% sa nu ramana insarcinate.

Potrivit rezultatelor studiului american, cafeaua are capacitatea de a inhiba contractiile trompei uterine, a carei functie este de a asigura circulatia ovulului matur catre uter. Potrivit specialistilor, in trompa uterina se desfasoara procesul de fertilizare a ovulului de catre spermatozoizi.

„Cafeina, substanta care stimuleaza centrii nervosi, continuta de cafea, afecteaza transportul ovulului de la ovare la uter. Aceste rezultate reprezinta o explicatie palpabila de ce, in anumite situatii, femeile care beau multa cafea au nevoie de mai mult timp pentru a ramane insarcinate, comparativ cu cele care nu beau cafea aproape deloc”, spune dr. Sean Ward, coordonator al studiului.

Sursa: Gandul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s