Fazan (de la 7 ani)

Pregatirea jocului:
Acest joc poate fi jucat de cat mai multi copii. Unul dintre ei va fi ales sa inceapa jocul, iar ceilalti se vor aseza in cerc sau in ordine.

Materiale necesare:
Nu este nevoie de materiale. 

Desfasurare:
Primul ales va spune prima litera a unui cuvant. Urmatorul va spune o a doua litera din cuvantul la care acesta s-a gandit, dar care trebuie sa inceapa cu prima litera spusa de primul copil. Va dau un exemplu: daca prima litera este „b”, a doua litera poate fi „u” sau „a”, sau alta litera existenta in cuvantul gandit de urmatorul jucator. Atentie insa! Cuvantul nu trebuie terminat. Cel la care se sfarseste cuvantul va fi „fazan”. De exemplu in cazul cuvantului „buturuga”, copilul care nu mai are incotro si spune ultima litera, va fi „fazan”. Pentru a nu fi eliminat din joc, fiecare copil poate gresi de 5 ori, mai exact, numarul de litere ale cuvantului „fazan”, si dupa fiecare greseala, i se va adauga cate o litera a acestui cuvant pana cand devine „fazan” (dupa prima greseala copilul are „f”, dupa cea de-a 2 a va avea „fa” si tot asa).

Castiga cel care ramane singur in joc prin eliminarea celorlalti deveniti „fazan”, sau cel care a gresit de cele mai putine ori.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s