Fabrica de zambete la Cluj

Copiii din spitalele clujene vor primi vizita studentilor de la Facultatea de Psihologie, care lanseaza in aceasta saptamana un proiect numit “Fabrica de zambete”.

Scopul vizitelor, care ii are in vizor pe copiii bolnavi, e sa ii faca pe acestia mai deschisi la comunicarea cu medicii si cu alti pacienti, potrivit CityNews.ro.

Studentii voluntari vor organiza aceste vizite intre aprilie si octombrie, pentru a “optimiza dezvoltarea copiilor spitalizati pe plan emotional si cognitiv si de asemenea facilitarea interactiunii acestora cu cadrele medicale si cu alti copii”. Un alt obiectiv major al echipei “Fabrica de Zambete” este de a construi o camera de joaca, anexa a unui spital.

Activitatea nu este insa centrata doar pe copiii din spitale, anunta organizatorii, care ii vor vizita si pe cei din centrele de plasament si casele de copii. Studentii din Asociatia Studentilor Psihologi din Romania s-au pregatit pentru acest proiect incepand cu luna noiembrie a anului trecut, pregatire care a inclus participarea la o serie de traininguri care au vizat inteligenta emotionala si ateliere pentru terapia asistata de animale.

Lansarea oficiala a proiectului “Fabrica de Zambete” va avea loc miercuri, la Biblioteca Centrala Universitara.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s