Expozitia unde poti pune mana pe orice!

Intotdeauna mi-am dorit sa pot atinge exponatele din muzee. Expozitia Misterele Greciei Antice le propune copiilor fix asta: sa puna mana pe istorie!

Pana pe 29 decembrie 2015, Biblioteca Nationala din Bucuresti gazduieste expozitia interactiva, dedicata copiilor cu varste intre 6 si 14 ani, din seria History Hackers (proiect al Emagic).

Prin acest concept, cei mici au ocazia sa invete istoria Greciei Antice, arhitectura specifica, personajele din mitologie, obiceiuri, simboluri si secrete, intr-o atmosfera prietenoasa, prin tot felul de jocuri si ateliere!

Expozitia imbina prezentari ale faptelor istorice cu elemente de butaforie, precum un cal troian de 5 metri inaltime si labirintul minotaurului. De asemenea, micutii vizitatori pot observa si pune mana pe imitatii ale unor compozitii arhitecturale importante pentru acea era, cum ar fi: cariatide, acropole, atlanti si amfiteatre grecesti.

In cadrul atelierelor de la Misterele Greciei Antice, copiii sunt invitati sa bata monede, sa scrie in alfabetul grecesc si chiar sa joace intr-o tragedie greaca.

La intrarea in expozitie va exista si un magazin de unde cei mici isi pot cumpara suveniruri, unele dintre ele putand fi realizate chiar de ei.

Pret bilete:

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro sau la intrarea in expozitie, la mai multe categorii de pret:

  • copii sub 14 ani – 25 de lei
  • adulti – 35 de lei
  • pachet pentru familie (3 persoane) – 80 de lei
  • pachet pentru familie (4 persoane) – 100 de lei
  • pachet de grup (minim 10 copii) – 25 de lei/copil (acces gratuit pentru insotitor)
  • pachet de grup (minim 20 copii) – 20 de lei/copil (acces gratuit pentru insotitor)

Pentru rezervarea pachetelor si programarea vizitelor de grup, cei interesati pot apela 0725.040.515, de luni pana vineri, intre orele 10:00-18:00.

Expozitia poate fi vizitata de marti pana duminica, intre orele 10:00 si 18:00.

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s