Experiment muzical cu sunete si vibratii

Anumite experimente stiintifice sunt nu doar interesante si amuzante, dar pot fi si melodioase, asa cum este experimentul muzical cu sunetele si vibratii. E un experiment distractiv pentru copiii de orice varsta si – partea si mai buna – il poti desfasura in timp ce asculti radio Itsy Bitsy.

Materiale necesare:

  • un aparat de radio, un CD-player sau o boxa
  • un castron de sticla
  • folie alimentara de plastic
  • un elastic de bani
  • bucatele mici de servetele
  • optional: casti de protectie sau dopuri pentru urechi

Ce ai de facut:

Pentru inceput, aseaza peste castron o bucata de folie alimentara, intinde-o bine si prinde-o apoi cu ajutorul unui elastic de bani.

Rupe cateva bucatele de servetel si aseaza micile ghemotoace pe folia alimentara.

Inainte sa dai drumul la muzica (tare!) iti recomandam sa ii pui copilului o pereche de casti pe urechi, pentru a-i proteja auzul.

Dupa ce te-ai ocupat de acest aspect poti da drumul la muzica, la un volum peste medie. Aseaza castronul langa boxe si vezi ce se intampla: bucatelele de hartie vor incepe sa „danseze” pe folia alimentara.

Ce se intampla: 

Sunetul face aerul sa vibreze, iar aerul, la randul sau, face sa vibreze folia de plastic de pe castron. Acest lucru se vede foarte usor datorita bucatelelor de servetele, care sar si se deplaseaza pe suprafata foliei atunci cand se aude muzica in boxe.

E interesant de stiut ca bucatelele de hartie „danseaza” diferit pe fiecare melodie si chiar la nivele de volum diferite.

Sursa : www.premeditatedleftovers.com

 

Daca vrei sa explorezi minunatul univers al muzicii iti recomandam si alte activitati asemanatoare:

Jocuri pentru inteligenta muzicala

Castaniete din materiale reciclabile

Cum iti faci propria tamburina


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s