Experiment colorat: galaxia din borcan

Universul si misterioasele galaxii ne fascineaza pe multi dintre noi, copii si adulti deopotriva. Daca ai un copil pasionat de Univers il poti invita sa „aduceti” impreuna o galaxie intr-un borcan. Nu ai nevoie de nicio vraja secreta, ci doar de cateva materiale usor de procurat de la magazin:

  • vopsea acrilica (4-5 nuante: albastru, mov, turcoaz, roz, etc)
  • o sticla de plastic sau un borcan – transparente, curate si goale
  • vata
  • sclipici
  • un pahar
  • apa
  • un creion

Asaza pe fundul sticlei cateva ghemotoace de vata si preseaza-le bine cu ajutorul unui creion, apoi toarna peste ele o cantitate generoasa de sclipici.

Umple cu apa jumatate de pahar si picura putina vopsea acrilica (o singura culoare!). Amesteca bine pana se coloreaza apa, apoi toarna amestecul peste ghemotoacele de vata din sticla.

Adauga apoi in sticla un nou strat de vata, toarna sclipici si apoi apa amestecata cu alta culoare acrilica. Reia procesul pana cand umpli sticla cu straturi de vata colorate diferit, in nuante sclipicioase de albastru, mov, roz si turcoaz.

Inchide bine capacul sticlei si agit-o bine. Priveste apoi spectacolul plin de culoare al mini galaxiei pe care ai format-o in sticla.

Poti folosi sticla si pentru a-l invata pe copilul tau sa-si controleze emotiile. Agita bine sticla si spune-i copilului ca, atunci cand se infurie, mintea i se tulbura asemenea solutiei din interior. Pentru a-si limpezi gandurile e de ajuns sa respire adanc si sa priveasca in liniste amestecul colorat din sticla, observand cu atentie cum se aseaza sclipiciul. La fel i se aseaza si lui gandurile atunci cand se opreste si respira adanc, iar starea i se calmeaza.

Sursa: www.craftymorning.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s