Evita cariile dentare cu urmatoarele sfaturi

Evita cariile dentare cu urmatoarele sfaturi

Potrivit specialistilor, cariile dentare reprezinta principala afectiune dentara in Romania, peste 80% dintre oameni avand aceasta problema. Preventia cariilor este extrem de simpla, mai ales daca invatam de mici cateva bune practici si trucuri. Despre ele vorbim acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

In primul rand, pentru o dantura sanatoasa, este important sa eviti anumite obiceiuri nesanatoase, precum fumatul sau consumul excesiv de dulciuri si alimente bogate in zahar. Chiar si stresul poate duce la aparitia cariilor, dupa cum ne spune dr. Madalina Leca, medic stomatolog.

Apoi, cariile dentare sunt evitate cel mai bine cand stim sa ne periem corect pe dinti. Un periaj corect dureaza intre 3 si 5 minute, cu miscari circulare pe masele si verticale pe restul dintilor (de jos in sus pe arcada inferioara si de sus in jos pe arcada superioara). Periajul corect implica si folosirea atei dentare, pentru indepartarea resturilor de mancare dintre dinti, si a apei de gura la final.

Este important sa iti obisnuiesti copilul sa se spele pe dinti corect inca de cand e foarte mic (chiar dinainte sa ii apara dintii de lapte), pentru a-i crea o rutina.

In plus, mai sunt cateva trucuri care te pot ajuta sa te feresti de cariile dentare. Descopera-le acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s