Eurovision 2015: Finala castigata de Suedia

Finala concursului EUROVISION 2015 a fost castigata de Måns Zelmerlöw, din Suedia, cu piesa „Heroes”. Competitia s-a desfasurat la Viena, in Austria.

„Suntem cu totii eroi, indiferent cine suntem, pe cine iubim si in cine credem. Suntem cu totii eroi”, a spus suedezul la finalul competitiei, dupa ce a castigat cu piesa „Heroes”, ce a obtinut un total de 365 de puncte.

Pe urmatoarele doua locuri in clasament s-au situat Rusia, cu 303 puncte, si Italia, cu 292 de puncte.

La cea de-a 60-a editie a concursului Eurovision, Romania a fost reprezentata de trupa Voltaj, cu piesa „De la capat / All Over Again” si a ocupat pozitia a 15-a, cu 35 de puncte. Cele mai multe puncte au fost acordate Romaniei de Republica Moldova – 12 puncte.

In finala Eurovision 2015 au fost prezente 27 de tari: Slovenia, Franta, Israel, Estonia, Marea Britanie, Armenia, Lituania, Serbia, Norvegia, Suedia, Cipru, Australia, Belgia, Austria, Grecia, Muntenegru, Germania, Polonia, Letonia, Romania, Spania, Ungaria, Georgia, Azerbaidjan, Rusia, Albania, Italia.

Punctajele au fost calculate astfel: 50% votul telespectatorilor si 50% juriul de specialitate.

In 2016, concursul se va tine in tara castigatorului de anul acesta – Suedia.

Eurovision a stabilit un record mondial Guinness, fiind desemnata cea mai longeviva competitie muzicala anuala de televiziune din lume, potrivit unui anunt facut in timpul finaleicelei de-a 60-a editie. De la prima editie (tinuta in Elvetia, in 1956) si pana astazi, pe scena concursului au urcat artisti precum ABBA, Julio Iglesias si Celine Dion.

sursa foto: news.com.au


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s