Elevii unui liceu din Braila au organizat un targ de Craciun pentru a-si sustine colegul bolnav

Elevii unui liceu din Braila au organizat un targ de Craciun pentru a-si sustine colegul bolnav

Elevii si profesorii Liceului Pedagogic „D.P. Perpessicius” Braila au organizat un targ cu vanzare, cu scopul de a ajuta un coleg ce sufera de o forma rara de cancer: sarcom Ewing.

Pentru expozitie, s-au realizat ornamente si decoratiuni de Craciun, felicitari, tablouri, icoane dar si produse culinare facute de unii elevi ai liceului impreuna cu parintii lor. In urma vanzarii, s-a strans suma de 2.000 ron, bani care au fost donati familiei.

„Aceasta activitate a avut un impact pozitiv asupra tuturor celor implicati. Elevii au raspuns cu mult entuziasm invitatiei profesorilor lor de a realiza lucruri pentru a-si ajuta colegul, punand in valoare tot ceea ce au invatat in cadrul orelor cu privire la valorificarea si cultivarea traditiilor specifice sarbatorii de Craciun,” a spus Mirela Iordache, profesor coodonator.

Activitatea face parte din Proiectul National „Bucuria sarbatorilor crestine. Elevii au fost coordonati in realizarea acestor exponate de doamnele invatatoare de la clasele primare (Bianu Rodica, Frigioiu Ana, Nedelcu Dumitrica, Lupea Fanica, Mircioi Mariana, Sasu Iuliana, Patrascu Iuliana si Ene Ecaterina) profesorii de: desen – Tudose Mariana, educatie tehnologica – Arama Antonia, bibliotecar Leopa Iuliana, informatician Sorin Mircioi, lb. romana – Vasile Florentina, religie – Lazarescu Lucia Doina, istorie – Buzea Lidia, franceza – Poalelungi Marina si Ilie Otilia. Din comisia de organizare a expozitiei-targ au facut parte profesorii: director – Constantin Gherghinoiu, director adjunct Bogdan – Mircea Grigore, Victoria Ferescu si Mirela Iordache.

„Multumim tuturor celor care au raspuns cu bucurie invitatiei noastre de a fi impreuna pentru colegul nostru,” a spus Victoria Ferescu, profesor implicat in proiect.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s