Elevii si profesorii, pontati la intrarea si iesirea din scoala

Elevii si profesorii vor avea din anul scolar 2011-2012 legitimatii cu care vor ponta intrarea si iesirea din scoala, toate absentele acestora fiind raportate lunar la Ministerul Educatiei, a anuntat secretarul de stat Oana Badea.

„Fiecare unitate de invatamant va avea propriul sistem de pontaj. Elevii vor avea legitimatii cu care vor ponta la intrarea si la iesirea din scoala. La fel si profesorii. Ministerul nu se ocupa de aceste legitimatii. Este un sitem de pontaj foarte simplu si foarte ieftin”, a spus secretarul de stat Oana Badea.

Masura face parte din strategia Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) de reducere a absenteismului incepand din anul scolar 2011-2012.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a prezentat, duminica, strategia institutiei pentru anul scolar care incepe luni.

„Masurile pentru anul scolar 2011-2012 au fost cuprinse intr-o foaie de parcurs, un document in premiera, care a fost distribuit tuturor cadrelor didactice din tara si prelucrat la nivelul inspectoratelor scolare. Aceasta foaie de parcurs cuprinde masuri cu aplicabilitate imediata si de natura sa aduca rezultate concrete pe termen scurt, mediu si lung, pe trei axe, respectiv reducerea absenteismului scolar, deopotriva al elevilor cat si al cadrelor didactice, imbunatatirea competentelor de lectura si primii pasi inspre transformarea evaluarii intr-un instrument standardizat cu scopul de orientare si optimizare a invatarii”, a spus Funeriu.

Ministrul a precizat ca masurile vizeaza prevenirea, monitorizarea si reducerea absenteismului, a abandonului scolar, acestea stand la baza rezultatelor slabe de la examenele nationale. El a subliniat ca directorii unitatilor de invatamant vor fi primii responsabili de aplicarea acestor masuri.

„Foaia de parcurs prevede masuri concrete care sa fie aplicate in cadrul fiecarei scoli, cu accent pe invatamantul liceal si profesional. Vreau sa subliniez ca in acest domeniu masurile concrete vor fi adaptate la nivelul fiecarei scoli, directorii fiind primii responsabili de, asa cum spuneam, prevenirea, monitorizarea si reducerea absenteismului. Trebuie sa ne distantam de imaginea directorului-jupan cu spate politic si impreuna sa impunem imaginea directorilor apropiati de elevi si parinti, apropiati de nevoile comunitatii, care isi inteleg responsabilitatile uriase de pe umerii lor”, a mai spus Funeriu.

Sursa: gandul.info


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s