Elevii romani, pe primul loc la Balcaniada de Matematica

Matematicienii romani din lotul olimpic de juniori au obtinut sase medalii (trei de aur, doua de argint si una de bronz) la a XV-a editie a Olimpiadei Balcanice de Matematica, care se desfasoara in Cipru (Larnaca), in perioada 19 – 24 iunie 2011.In clasamentul neoficial pe natiuni, Romania se afla pe primul loc, potrivit unui comunicat al Ministerului Educatiei si Cercetarii.

Elevii Andreea Magalie (Liceul International de Informatica din Bucuresti), Cosmin Stefan Gramatovici (Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti) si Stefan Spataru (Scoala cu clasele I-VIII „Mihai Viteazul” din Alexandria, judetul Teleorman) au cucerit medaliile de aur.

Cosmin Stefan Gramatovici, medaliat cu aur si la precedenta editie (2010, Romania), a fost distins anul acesta si cu premiul special al juriului pentru solutia originala prezentata la una din probleme, acumuland, totodata, si punctaj maxim.

Medaliile de argint au fost castigate de doi elevi de la Liceul International de Informatica din Bucuresti: Simona Diaconu si Marius Bocanu, iar medalia de bronz i-a revenit lui Teodor Andronache (Scoala cu clasele I-VIII Sinesti, judetul Valcea).

Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori (OBMJ) este un concurs organizat anual, la care participa elevi din tarile balcanice, dar si din alte tari din alte zone, prezente cu statut de invitat.

Anul acesta s-au aliniat la start 16 echipe din 15 state (Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Republica Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia, Turcia, Kazahstan, Tadjikistan, Turkmenistan si Azerbadjan).

Sursa: Evz.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s