Elevii Liceului Pedagogic ”D.P. Perpessicius” se alatura proiectului european ”Justice has no gender”

Sambata, 10 noiembrie 2018, a fost organizat la Biblioteca Judeteana Panait Istrati din Braila workshop-ul ”Implicarea elevilor in combaterea violentei impotriva femeilor” in cadrul proiectului european ”Justice has no gender”, prin care liceeni din 13 judete sunt incurajati sa deruleze campanii de comunicare menite sa combata violenta impotriva femeilor si sa promoveze non-discriminarea persoanelor cu dizabilitati.

Campania Liceului Pedagogic ”D.P. Perpessicius” din Braila – destinata combaterii violentei impotriva fetelor si femeilor – este in plina desfasurare fiind derulate deja mai multe activitati, printre care o expozitie de colaje si desene, dezbaterea cu tema ”Femeile au sanse egale cu barbatii pe piata muncii”, un atelier despre modul in care erau tratate femeile in perioada comunista si sesiunea de comunicari stiintifice cu tema ”Conditia femeii in universul concentrationar romanesc”.

Workshop-ul ”Implicarea elevilor in combaterea violentei impotriva femeilor” a fost facilitat de Radu Raileanu, formator in domeniul conceperii si derularii campaniilor de comunicare si coordonator al programului anti-discriminare al asociatiei ActiveWatch din Bucuresti.

„Pentru mine este intotdeauna extraordinar sa vad tineri entuziasti si dornici sa schimbe lumea in bine, asa cum sunt elevii din Braila implicati in proiect. Rolul meu a fost doar acela de a le ordona putin modul in care lucreaza. Sunt foarte creativi si extrem de implicati! Un merit deosebit pentru acest lucru il are si doamna profesoara Mirela Iordache, care ii coordoneaza”, a spus Radu Raileanu.

Campania elevilor din Braila, al carei slogan este „Stop abuzurilor!” se va adresa intr-o prima etapa liceenilor, insa elevii se gandesc serios sa o extinda si catre alte publicuri.

”Prin dezvoltarea de activitati educationale contribuim alaturi de celelalte 24 de scoli din tara, selectate in proiect la combaterea violentei si a discriminarii la care sunt supuse femeile in general si mai ales fetele cu dizabilitati”, a spus profesor Mirela Iordache.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s