Dupa divort: Reactiile copilului cand parintii se invinovatesc

Dupa divort: Reactiile copilului cand parintii se invinovatesc

In cele mai multe despartiri exista resentimente, iar divortul nu face exceptie. Insa este bine sa ne intrebam ce efecte au aceste resentimente asupra copiilor care sunt martori la divortul parintilor. Cat de daunator este ca parintii sa se vorbeasca de rau unul pe celalalt? La Meditatii pentru parinti, vorbim despre cum este afectat copilul dupa divort.

„Divortul poate sa reprezinte o ruptura pentru copil, o ruptura in continuitatea lui psihica si in felul in care vede viata”, explica Ion Bucur, psihoterapeut si specialist in dinamici familiale. Indiferent ca despartirea este pasnica sau nu, ruptura tot exista. Ceea ce putem face, in calitate de parinti, este sa nu o adancim mai mult.

A-l vorbi de rau pe celalalt parinte poate sa creeze niste procese destul de dificile, care sa il afecteze pe copil si in viata de adult”, mai spune Ion Bucur. Astfel, specialistul spune ca cel mic poate ajunge exact ca parintele care a fost invinuit.

Despre cum aducem un echilibru in familie chiar si dupa divort, pentru sanatatea emotionala a copilului, iti spunem acum, la Meditatii pentru parinti.

Scopul acestui material redactional este de a informa parintii. Credem ca un parinte bine informat poate lua mai responsabil decizii privind educatia copilului sau. Informatiile transmise de intervievat reprezinta parerea personala a acestuia, nu au valoare de adevar absolut si nu reprezinta pozitia oficiala a Itsy Bitsy.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s