Dulciurile sunt bune pentru copii?

Copiii care includ in dieta zilnica dulciuri prezinta un risc scazut de a deveni obezi la varsta adolescentei, sustin cercetatorii americani.Un studiu recent al oameniilor de stiinta de la Universitatea Louisiana din Statele Unite ale Americii demonteaza tot ce se stia pana in prezent despre dulciuri. Cercetatorii americani au constatat, dupa cinci ani de cercetare, ca aceste alimente nu ar trebuie excluse din alimentatia copiilor. Potrivit specialistilor, produsele care au un continut ridicat de zahar ajuta la mentinerea greutatii corporale, informeaza Daily Mail.

Pe parcursul monitorizarii, expertii au observat ca micutii care includ in dieta zilnica dulciuri prezinta un risc scazut de a deveni obezi la varsta adolescentei, spre deosebire de copiii care nu mananca aceste alimente. Studiul pare sa contrazica alte cercetari anterioare, care indicau faptul ca aceste produse distrug dantura si sunt responsabile de numarul tot mai mare de copii care sufera de obezitate.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au monitorizat 11.000 de copii cu varste cuprinse intre doi si 18 ani. Rezultatele au aratat ca micutii care mancau regulat dulciuri prezentau un risc cu 22% mai mic sa se ingrasa odata cu inaintarea in varsta, spre deosebire de cei care nu mancau alimente cu un continut ridicat de zahar.

Cu toate acestea, coordonatorul studiului dr. Carol O'Neil subliniaza faptul ca aceste produse nu trebuie mancate in mod abuziv. „Copiii au nevoie de o dieta echilibrata pentru a se dezvolta armonios. Dulciurile fac si ele parte dintr-un regim alimentar echilibrat. Alimentele care au un continut ridicat de zahar nu fac rau, atat timp cat urmam un stil de viata sanatos”, mentioneaza dr. O'Neil.

Sursa: gandul.info

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s